Как да овладеете стреса?

Пет бързи съвета
14 окт 2015 18:12, Теодора Драгоева
8
Как да овладеете стреса?
Снимка: Time Magazine

В забързаното ежедневие на съвременния свят, в който живеем, стресът е нормално явление. Периодичният стрес (всеки има лоши моменти) не бива да ви притеснява – за разлика от хроничния стрес, който може да навреди на вашето психическо и физическо здраве.

Някои хора осъзнават, че стресът е част от техния живот, но са се научили да го управляват в голяма част от времето. Именно това умение трябва да придобиете и вие самите. Само по този начин ще си осигурите живот с по-малко стрес.

В случай, че в момента се чувствате наистина стресирани, разберете кои са 5-те навика, с чиято помощ може да овладеете ситуацията:

Медитирайте

Медитацията е мощен, но прост метод за намаляване нивата на стрес. Правете дълбоки вдишвания, чрез които снабдявате организма си с повече кислород. Колкото повече кислород получава вашето тяло, толкова по-малко напрегнати и под стрес ще се чувствате. Освен това медитацията е единствената техника за релаксация, която променя невронните пътища на мозъка и ви помага да се откъснете от лошите усещания, които чувствате.

Спортувайте редовно

Упражненията, независимо под каква форма, са чудесен начин да облекчите стреса. Тренировките задействат мозъка, карайки го да произвежда ендорфини – това от своя страна ви кара да се чувствате по-добре. Различни проучвания доказват също така, че редовните упражнения понижават нивата на депресия и тревожност.

Смалете списъка си със задачи

Хубаво е да организирате деня си, като си правите списък с нещата, които трябва да свършите. Прекалено многото задачи обаче могат да "парализират" вашето желание за действие и да ви напрегнат още в самото начало. Единственият начин да се чувствате достатъчно мотивирани, е като списъкът ви бъде точен, ясен и най-вече – кратък. Давайте приоритет на наистина важните и спешни неща, а другите спокойно отложете, ако прецените, че сте прекалено стресирани.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: списъкстресзадачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С много секс!
2
0
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Птичке,Кой е номерът на твоята бюлетина?
1
0
 
5
 
! Отговори
Нашенски метод преди 8 години
Някой ти ходи по нервите и, вместо да си премълчиш и през целия ден да си в плен на нервно напрежение, теглиш една нашенска на онзи, който те нервира.