Алхамбра – красивият дворец в Гранада

Разположен е на скалист хълм, защитен от планини
4
Алхамбра – красивият дворец в Гранада
Снимка: Reuters

Алхамбра – един забележителен дворец и крепостен комплекс, намиращ се в Гранада, Андалусия, Испания. Разположен е на скалист хълм, защитен от планини, заобиколен от гори и близо до река Даро.

Погледнат от далеч, дворецът Алхамбра се издига като внушителна крепост. Първоначално е бил построен през 889 година. През 11-ти век е реновиран.

По-късно през 1333 година крепостта бива превърната в кралски дворец от Юсуф I, султан на Гранада.
След това католическите монарси (Фердинанд и Изабела) завладяват Андалусия през 1492 г., части от Алхамбра са били използвани от християнските владетели и джамията бива заменена от църква.

Алхамбра е преоткрит през 19 век от европейски учени и туристи и тогава започва и неговата реставрация.

Днес в Испания това е една от големите туристически атракции, в която могат да се видят красотата на архитектурата изградена преди векове, заобиколена от невероятни китни градини.

Алхамбра е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:2 За съжаление омразата която е посадена в част от българското общество ще дава своите плодове още дълги години.Исляма е дал много на света.Преди време си говорих с човек християнин,който ми разказа случка от неговата пра пра баба,която е разказвала ,че по време на турското Присъствие са живели добре.
1
5
 
9
 
! Отговори
пешо от мала фуча преди 7 години
та каква е разликата между нашия,българския народ и испанците:-ние сме били 500год. под турско робство,а испанците над 700год. под арабско!-за нас,за всичките ни беди са виновни турците,а голям процент от културата сииспанците дължат на арабите и както се вижда се гордеят от това!та предлагам да се замислим,т.е. не да оправдаем "***",а да потърсимвината в себе си, т.е. да четем по-често Левски и Ботев!