15 неща, които Facebook знае за нас

Номерата на кредитната ви карта
6
15 неща, които Facebook знае за нас
Снимка: Reuters

Всеки ден над 1 милиард души по цял свят влизат във  Facebook. А сега си представете как цялата тази информация, която потребителите публикуват, трият, харесват, коментират, се пази и следи от специални агенти, с водещ мотив сигурността на същите тези потребители. Дали това е така, оставяме на вас да прецените сами.

Сайтът Propublica публикува списък на 15 неща, които  Facebook знае за нас, благодарение на всички наши действия в социалната мрежа. За някои неща наистина ще се учудите, че се пазят на сървърите им.

Всичко, което харесвате: снимки, публкации, хора, видеа.  Facebook анализира всичко, което вие харесвате в мрежата.

Всички лични съобщения, обменени с всеки един потребител, с когото сте си писали някога.

Всички изтрити съобщения, постове на стената и коментари. Дори и да сте ги изтрили преди много време, те все още седят в сървърите на мрежата.

Интимните детайли, които не трябва да поствате във  Facebook.

Знаете ли, че... Фейсбук следи всички страници, в които влизате?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
mgeprgieva преди 6 години
Незнам за кои македонци пишете,че са симпатични,възпитани и любезни хора. Тези които аз познавам не отговарят на този профил.Наричат ни окупатори,крадеме им от историята,ц Самуил е техен цар, но когато ги питам кой е техният цар преди цар Самуил не знаят. Вапцаров и Смирненски са техни поети а не знаят едно стихотворение от тях.Братовчедка ми Виолета Петроска е учителка по македонски език и тя не може да каже едно стихотворение от тези така наречени тяхни поети,аз съм инженер и мога да кажа пет.
4
0
 
1
 
! Отговори
митко преди 6 години
Дали не е прекалено много това, което Фейсбук се нагърбва дазнае за нас? В края на крайщата, след като създателите на Фейсбук принадлежат към общността, която измисли т.н. "праа на човека", не е ли по-добре да ни остави ъгъл, където да се чувстваме, макар и за малко, по-свободни, вместо да прилага двойни стандарти?
3
0
 
2
 
! Отговори
Александра преди 6 години
До АнонименНе разбрах отговора ви затова исках да питам какво точно имате предвид? В никакъв случай не си мислете че това е опит за заяждане просто не разбрах отговора ви и реших да питам какво имате предвид! Не се заяждам и моля не си мислете подобни неща
2
0
 
9
 
! Отговори
zaw12929 преди 6 години
инж Цв. Владова Това е отговор на място!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подозира за дължината на члена ми! Защото нямам тази тъпня! Зукуърбърг да ходи да се гръмне, има и по-умни от него.