15 неща, които Facebook знае за нас

Номерата на кредитната ви карта
6
15 неща, които Facebook знае за нас
Снимка: Reuters

Всеки ден над 1 милиард души по цял свят влизат във  Facebook. А сега си представете как цялата тази информация, която потребителите публикуват, трият, харесват, коментират, се пази и следи от специални агенти, с водещ мотив сигурността на същите тези потребители. Дали това е така, оставяме на вас да прецените сами.

Сайтът Propublica публикува списък на 15 неща, които  Facebook знае за нас, благодарение на всички наши действия в социалната мрежа. За някои неща наистина ще се учудите, че се пазят на сървърите им.

Всичко, което харесвате: снимки, публкации, хора, видеа.  Facebook анализира всичко, което вие харесвате в мрежата.

Всички лични съобщения, обменени с всеки един потребител, с когото сте си писали някога.

Всички изтрити съобщения, постове на стената и коментари. Дори и да сте ги изтрили преди много време, те все още седят в сървърите на мрежата.

Интимните детайли, които не трябва да поствате във  Facebook.

Знаете ли, че... Фейсбук следи всички страници, в които влизате?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
mgeprgieva преди 1 година
Незнам за кои македонци пишете,че са симпатични,възпитани и любезни хора. Тези които аз познавам не отговарят на този профил.Наричат ни окупатори,крадеме им от историята,ц Самуил е техен цар, но когато ги питам кой е техният цар преди цар Самуил не знаят. Вапцаров и Смирненски са техни поети а не знаят едно стихотворение от тях.Братовчедка ми Виолета Петроска е учителка по македонски език и тя не може да каже едно стихотворение от тези така наречени тяхни поети,аз съм инженер и мога да кажа пет.
4
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 1 година
Дали не е прекалено много това, което Фейсбук се нагърбва дазнае за нас? В края на крайщата, след като създателите на Фейсбук принадлежат към общността, която измисли т.н. "праа на човека", не е ли по-добре да ни остави ъгъл, където да се чувстваме, макар и за малко, по-свободни, вместо да прилага двойни стандарти?
3
0
 
1
 
! Отговори
Александра преди 1 година
До Анонимен

Не разбрах отговора ви затова исках да питам какво точно имате предвид? В никакъв случай не си мислете че това е опит за заяждане просто не разбрах отговора ви и реших да питам какво имате предвид! Не се заяждам и моля не си мислете подобни неща
2
0
 
8
 
! Отговори
zaw12929 преди 1 година
инж Цв. Владова Това е отговор на място!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозира за дължината на члена ми! Защото нямам тази тъпня! Зукуърбърг да ходи да се гръмне, има и по-умни от него.

25 идеи за пеперуден маникюр
25 идеи за пеперуден маникюр

25 идеи за пеперуден маникюр

Дневен хороскоп за 20 август
Дневен хороскоп за 20 август

Дневен хороскоп за 20 август