Телефон, дистанционно... най-мръсните места в хотелите?

Повече звезди не означава, че ще ползвате чисти пособия
3
Телефон, дистанционно... най-мръсните места в хотелите?
Снимка: unsplash

Когато отсядаме на хотел разчитаме, че някой вместо нас е почистил и дезинфекцирал всичко. Да, но това не е съвсем така. Някои места и предмети в хотелските стаи си остават препълнени с бактерии. И това, че ще платите малко повече за по-скъпа стая или за хотел с повече звезди далеч не означава, че ще ползвате напълно чисти пособия. 

Следващия път, когато отсядате в хотел, побързайте да избършете с антибактериални кърпи някои места и предмети. Ако пък не желаете да вършите чужда работа, след като плащате за услугата, просто не ги пипайте, дори видимо да изглеждат чисти (защото в повечето случаи е привидно чисто).

Шкафът в банята и кранчетата (смесителят)

Банята е място, където по начало се събират повече бактерии. Това важи неколкократно в повече за хотелските стаи. Дори камериерката да е почистила стаята, винаги имайте едно наум, че кранчетата и шкафа пред огледалото надали са минати с дезинфектант.

Дистанционното 

Дистанционното е истинско свърталище на микроби. Както вкъщи, така и в хотелите то рядко се почиства. Избягвайте да го докосвате, ако не сте го почистили предварително. Ако все пак го пипате, което вероятно ще ви се наложи, измивайте ръцете си след това с вода и сапун. Домашното дистанционно пък почиствайте със спирт всяка седмица. 

Повече по темата може да прочетте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мръсотиямикробихотели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е Михаела.Права си.
2
0
 
10
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
От вчера това е първата статия за днес в раздел "Свободно време". Как не сте писали за зодиите и секса, чудна работа?! Да не би да изчерпахте темата, уважаеми журналисти? Ами да ви подсетя тогава: Може да напишете кои две или три от зодиите пъшкаt силно при оргазъм, кои крещят от удоволствие, кои не издават никакви звуци и стенания. Пак ще уплътните малко от свободното време на читателите ви.
1
0
 
15
 
! Отговори
Чистфайко преди 6 години
Аз затуй си нося по 2-3лтр коресилин и 1 литър бензин за дезинфекция!