Как нарцистичният партньор приключва връзката

Предизвиква скандали, започва спорове от нищото
28 фев 2021 18:34, Михаела Лазарова
6
Как нарцистичният партньор приключва връзката
Снимка: Istock

Нарцисите са много харизматични. Отначало винаги омайват и умеят да привличат внимание. Умеят много добре и да привличат хора към себе си с обаятелното си поведение. Лесно е да се влюбиш в нарцис, без да знаеш, че е такъв. Впоследствие връзката с такъв човек става все по-трудна и по-трудна, докато се озовете в омагьосан емоционален кръг, от който трудно се излиза. Изключително трудно е понасянето на такава връзка от по-чувствителните хора, които започват да губят почва под краката си и чувстват все по-натрапчива вина в себе си, без да осъзнават реалността.

С течение на времето може да започнете да виждате признаци, че се срещате или имате връзка с нарцис. Понякога нещата стават толкова болезнени, че връзката ви е напът да приключи. Ето и сигналите, които издават, че в главата на нарциса връзката ви вече е изчерпана. Какво прави той в такива моменти, когато връзката е към края си?

Прави се на рицар

Нарцисите правят всичко възможно в началото на връзката да ви убедят, че са рицарят на бял кон, когото сте чакали цял живот. Свалят ви звезди, обсипват ви с внимание и подаръци, правят невероятни жестове за вас, изненадват ви непрекъснато. Всяка жена мечтае за такова отношение и не е трудно да попаднете в този капан.

Когато обаче на нарциса му писне от вас, той рязко сменя отношението си, карайки ви да вярвате, че сте сгрешили, че не сте достойни, че не си струвате като личност, че вече няма да бъдете обичани от никой друг. Това е тактика, която кара жертвата да се вкопчи още повече в партньора си нарцис, докато той търси нови варианти за връзки навън.

Изобилие от конфликти

Когато връзката омръзне на нарциса, той започва да прави от мухата слон за всичко. Предизвиква скандали, започва спорове от нищото, хваща се за дреболии и изважда стари проблеми, навирайки ви вината за тях в лицето ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
до монтьорчето преди 1 месец
До Анонимен

До онзи с мацката

КОЯ мацка от всичките, динка, че ти на всички казваш това, на всички казваш и пишеш едно и също.
Всички ти се смеят, статията има тема, пиши по нея и не пречи на другите.
И се научи най-после да пишеш грамотно.
Но най-вече спри да досаждаш с едни и същи неадекватни коментари.
5
0
 
1
 
! Отговори
То май преди 1 месец
Няма друг начин да се приключи връзката. Нарцис или фикус, като не се обичат все ще има причини да се разделят. За това трябва да поживеят заедно и да разберат пасват ли си.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
... все пак се съгласих да се покажа с теб на обществено място! Но ти не оцени товма и не се постара да изглеждаш поне приемливо и да не говориш глупости! Сега всички ми се смеят и разказват с какъв *** са ме видели!
Затова вече ще казваш, че съм те била наела да почистиш мазето и тавана и че нищо друго не ни свързва!"
После си тръгваш, крещейки истерично: "И да не си посмял повече да ме потърсиш, нищожен *** такъв!"
3
0
 
2
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Усетите ли, че е нарцис, натрийте му носа така, че да ви помни цял живот и да се стряска, когато чуе вашето име или ви види отдалеч.
За целта е нужно да сте добра актриса. Без никакви прелюдии му вдигнете скандал
до Бога и когато се изморите да му крещите, че е невъзможен, нетърпим и неблагодарен, най-после му обяснете защо вдигате този скандал. Кажете му, че не сте очаквала да е такъв неблагодарник - "Нали знаеш, че си нищожество във всяко едно отношение? Но аз все пак се съгласих да се покажа
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Палми глупости кои иска да вярва мислим че като се видим със мацката от бг която обичам щте разбере тук със писания интриги маниполаций не върви друго си е да гушна моята душка и да си споделяме
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли та зарязаха ма Мише?