Какво определя бъдещето на един брак?

Два въпроса могат да ви помогнат да разберете
28 апр 2021 02:00, Михаела Лазарова
22
Какво определя бъдещето на един брак?
Снимка: istock

Всяка двойка, която решава да сключи брак го прави с надеждата любовта да остане завинаги. Колкото и влюбени да сте няма как да не се появи една малка сянка на съмнение, която ви преследва – дали бракът ви ще бъде щастлив и дали ще останете заедно завинаги. Това са въпроси, които се появяват в главата на всички младоженци, а дори и на тези, които вече са щастливо женени. Нормално е да се запитате дали щастието и любовта, които ви събират ще останат с вас завинаги.

Ако сте достатъчно смели, за да проверите дали бракът ви ще устои и как би могъл да се развие, всичко, което трябва да направите, е да си зададете два въпроса на себе си и един на друг. Според изследователи, отговорите на въпросите могат да предскажат качеството и силата на брака ви.

Проучване, проведено от учени от Вирджинския университет, изследва отговорите на 4242 брачни двойки, които са отговорили на тези два въпроса. Екипът е проследил тяхното развитие шест години по-късно, пише yourtango.com.

Ако искате да знаете дали бракът ви ще продължи и дали ще бъде успешен, тези два въпроса могат да ви помогнат да разберете, според изследователите. Трябва да си ги зададете както един на друг, така и да отговорите сами.

1. Доколко щастливи сте в брака си в сравнение с това колко щастливи сте били преди него или когато сте били необвързани.

2. Как мислите, че съпругът ви е отговорил на този въпрос?

Двойките, които са заявили, че не биха били по-щастливи извън брака си, са и двойките, които са се развели в рамките на тези шест години. Изненадващо, нали. Учените коментират тези резултати със схващането, че любовта и щастието са достатъчни за дълъг брак. В този период от шест години обаче след стартиране на съвместно съжителство двойките постепенно губят усещането си за щастие наред с появата на проблеми от финансово, битово и ценностно естество.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


22
Още от Ако щете - вярвайте
Само за жени! Хороскопът ви за май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 1 седмица
Рядко има щастлив брак, повечето от познатите ми само мрънкат, но се търпят:
- заради ипотеката
-защото като си помислят колко раправии е един развод и ги домързява
- правят накоя забежка и така се успокояват
-карат я на принципа "по-добре познато зло, от колкото незнайно добро"
5
2
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 седмица
Бъдещето на един "щастлив" брак,зависи от дължината,дебелината и устойчивоста!?...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Питай ги след семеен скандал за пари или от ревност, или пък след ожесточена разпра с тъщата или свекървата.
3
0
 
8
 
! Отговори
Зависи кога преди 1 седмица
ще хванеш някого, за да му зададеш такъв въпрос.
Ако току що привършили обилния семеен обяд и малкото им детенце не им създава някакви грижи, а мило гука около тях, ще кажат, че са щастливи.
Но ако спреш него или нея под проливен дъжд, в края на напрегнат работен ден, той забързан към детската градина, за да вземе малкото, а тя хукнала към супера, където се вие опашка, може и да ти кажат "Лошо ли ми беше като ерген/мома?" и ще си мислят как сега биха си гледали кефа, ако бяха необвързани.
2
0
 
3
 
! Отговори
Еди преди 1 седмица
Авторката има ли брак?
1
6
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Късметът според мен определя всичко.Когато се женех всички ми казваха че съм луд.А имам щаслив брак вече почти 27 год с жена от жълтата раса.