Каква е разликата между стабилната връзка и тази без бъдеще?

Вижте вие в каква връзка точно се намирате
8
Каква е разликата между стабилната връзка и тази без бъдеще?
Снимка: Istock

В началото си повечето любовни връзки ни карат да се чувстваме невероятно добре, щастливи, имаме мечти, в които присъства и половинката ни. С времето еуфорията започва да намалява, недостатъците на другия стават по-видими, негативното отношение също започва да се проявява под различна форма. Минава време, докато осъзнаем, че се намираме във връзка, която не функционира правилно и няма бъдеще. Как да я различим от функционалната?

1. Стабилност

Функционална връзка – Функционалната връзка се характеризира със стабилност във взаимоотношенията. Въпреки че всяка връзка има моменти на нестабилност и трудности, при този тип нещата обикновено са хармонични през голяма част от времето.

Дисфункционални връзки – За тях са характерни постоянни възходи и падения, нестабилността и несигурността са истинските белези на дисфункционална връзка.

2. Дълголетие

Функционална – Двойката е от дълги години заедно, при което партньорството се развива правилно с течение на времето.

Дисфункционална – Такава връзка непрекъснато се променя. Двамата никога не са в синхрон задълго, преди да се разделят отново.

3. Уважение

Функционална – Функционалната връзка се характеризира с уважение и любов към партньора.

Дисфункционална – От друга страна дисфункционалната се отличава с проблеми с контрола и властта. Партньор, който се опитва да контролира какво правите, с кого се виждате, как изглеждате и т. н. е контролиращ партньор и това не е знак за здрава любовна връзка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е разликата между кафевия кон и сивата мишка? Между телевизора и радиатора? Между банята и гората? Що "статии" могат да се напишат още...
5
0
 
3
 
! Отговори
Обаче! преди 1 година
Не мога да се начудя защо все пак са толкова много двойките, които имат деца, но в крайна сметка се разделят?
4
0
 
3
 
! Отговори
Обаче! преди 1 година
Не мога да се начудя защо все пак са толкова много двойките, които имат деца, но в крайна сметка се разделят?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Селянин В повечето случаи е така. Много двойки биха се разделили, защото са си омръзнали или защото единият е проумял, че е направил грешен избор в лицето на другия, или пък защото поне единият от двамата е меркантилен и е намерил нещо по-изгодно. Но ако имат деца, в повечето случаи остават заедно заради децата и постепенно свикват с реалностите в семейството, което са създали. А навикът е втора природа. Обаче!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав си селянин, ако няма деца, които да са цел на обединение, лед като партньорите си поомръзнат няма никакъв шанс да останат заедно.
1
2
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Най-важната разлика е: децата. И най-хармоничната връзка се разпърдява без деца, не си правете джендъраски илюзии.