Кои са грешките, които допускаме на 20 и съжаляваме след години за тях?

Мислите, че големите пари се печелят бързо
16 мар 2023 02:28, Михаела Лазарова
22
Кои са грешките, които допускаме на 20 и съжаляваме след години за тях?
Снимка: Istock

Младостта безспорно е един от най-хубавите периоди в човешкия живот. Мнозина обаче твърдят, че не биха искали отново да са на 20 години, а се чувстват перфектно там, където са в момента, макар и с няколко бели косъма в повече. Замисляли ли сте се какъв съвет бихте дали на вашето 20-годишно Аз? Ще е интересно някой ден да седнете пред белия лист с химикалка в ръце и да си направите този експеримент. Кои са грешките, които допускате когато сте на 20? Ето някои от тях:

Не преследвате мечтите си

Когато сте млади имате усещането, че животът ще трае вечно. Знаете, че вие няма да сте скучни като 40-годишните, които познавате. Усещате, че имате време за всичко, наслаждавате се на момента и не мислите за бъдещето. Великите планове за живота ви включват и осъществяването на мечтите, независимо дали говорим за определена професия, развиването на собствен бизнес или пък намирането на партньор и създаването на семейство. В един момент обаче усещате, че „трябва“ да вземете живота си в ръце и да приключите с младежките си мечти. Порастването обаче не е свързано непременно със загърбването им. Напротив, ако се замислите, много от лидерите на днешния ден са започнали успешна кариера именно преследвайки детската си мечта. Никога не е късно да се върнете към нея и да я осъществите!

Не отстоявате себе си

Когато сте млади, вие сте склонни да се влияете от силните авторитети – било то родители, роднини, братя или сестри, треньори или пък преподаватели. Това е добре, защото така им засвидетелствате почит и уважение, но дали не губите себе си по този начин? Дали след години няма да си помислите: „Само ако бях последвала целите си, вместо да се вслушвам в хорското мнение...“ Ако наистина усещате дълбоко в себе си за какво сте предназначени и каква е вашата цел в живота, не позволявайте никой и нищо да застане на пътя ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Са тър при унизителен модел на общуване независимо от пола.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дето се отрака отрано "на попрището жизнено в средата" получава силен шут.
18
1
 
6
 
! Отговори
хихихихи преди 1 година
жено мраз ци те ще се активират, но това не е нашата история
17
4
 
4
 
! Отговори
не правете така преди 1 година
посветили сте живота единствено или почти само на отмъщение впример
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от грешките при мъжете е, че не са си хванали кака да ги отрака. При жените е аналогично.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
между 50 и 60 почти невъзможно е да намериш жена като на 25 и да я съсипеш
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ще има фактология. 20 е обобщено. На 30 оставаш без работа и си отново на 20. На 40 костоф ти унищожава работата и си почти на 20. На 60 пак опитват да ти унищожат работата и пак си почти на 20. Вечна младост.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 20 КАЗАРМА задължиптелно
12
7
 
19
 
! Отговори
Гербфоревър преди 1 година
Ако на 20 още не сте емигрирали от тикволандия, значи сте допуснали голяма грешка.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено съжалявам че си съсипах здравето на 20 на един строеж.
10
10
 
9
 
! Отговори
Фен на ПП и ДБ преди 1 година
Яд ме е, че на 21 не осъзнах моята ориентация и не дадох на двамата царевичари от плажа да ме скепцат на голо, без протекция в кабинката на спасителя цяла нощ. Само им направих по една бибитка. Сега съм голям и само точа лиги за големите, черни керестета, които мощно пулсираха за мен...
9
10
 
5
 
! Отговори
До Rosso преди 1 година
Щом на 20/30 разчиташ на родителите си или някой друг да те бута, значи си непрокопсаник и провал най-голям! Успешният човек от ранни 20 е напълно самостоятелен и помага на близките си при нужда.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко. На 20 ще грешите, неизбежно е. И така до към 50, после горе долу се научавате. Грешки в смисъл на нещо фатално - няма. Има опит. Всичко, с изключение на едно единствено събитие, се оправя. Горе главата! Трябва някак си да преходите през живота и да оцелееете до към 80-90, пък после няма да ви се живее повече :) Помнете, че 90% от нещата в тоя живот не трябва да се взимат на сериозно!
7
4
 
20
 
! Отговори
Rosso преди 1 година
Както написаха под мен. Да вярваш в приказки. Имате подкрепа от родители, гаджета сте и си живеете добре. Моренца, почивки, екскурзии, любов, секс. Жените се, харчите торба пари. Родители остаряват, умират, няма вече подкрепа, появяват се деца - огромен разход. Вместо за почивки трябват пари за детски градини. Вместо секс и екскурзии, наакани *** и безсънни нощи. И само един от двамата да е егоист, нещата отиват бързо към развод. Приказният живот бил в приказките. Реалността те е ударила силно.
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата грешка : още не сте разбрали, че парите са всичко и се впрягате на приказки за любов,мечти,чест и прочие. Ако за 20 години не сте схванали това - лошо, бавноразвиващите се , си носят последствията, до като сте живи.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е да се каже на думи: Не позволявайте на никой да застане на пътя ви, отстоявайте себе си, но когато си на 20, си най- зависим от подкрепата на родителите, близките и приятелите, и когато човек не получи необходимата подкрепа, е трудно да се справи сам. Като цяло, не може да има такова понятие като "грешки на 20 г", на 20 години човек няма как да прави грешки, той тепърва се УЧИ!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любовта е от пръв поглед.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отстъпчивост и доверчивост. Усещането, че всичко предстои, а то вече е станало непоправимо. Съобразяването с погрешни представи. Комромисите, които правим, подведени от безразличие към себе си.
2
4
 
4
 
! Отговори
Гинка преди 1 година
Ивка и тая разнасят гьбички контактен дерматит и сифилис людмила
1
0
 
5
 
! Отговори
Този преди 1 година
С тази кариера и обиски без документи нема да го бьде и с тази фльорца ексхумирана става само да гони бабичките пи сергиите