Защо е важно да спрете да се отнасяте зле със себе си?

Спрете да се отнасяте със себе си като с враг
18 сеп 2023 21:09, Михаела Лазарова
6
Защо е важно да спрете да се отнасяте зле със себе си?
Снимка: Istock

Грижата за себе си е нещо, към което всеки се стреми. Тя е в основата на избора на храни, напитки и начин на живот. Въпреки че съвремието ни учи да поставяме себе си на първо място, все по-актуални са проблемите, свързани с психичното и емоционално здраве. Често пъти те водят началото си от липсата на любов към самите нас. Защо е жизненоважно да спрете да се отнасяте зле със себе си? Ето и няколко причини:

Искате животът ви да поеме в друга посока

Ако усещате, че сте „зациклили“ – че работата, личният ви живот и кариера сякаш стоят на едно и също място, може би е дошло време за промяна. Но няма как да промените обстоятелствата, ако преди това не промените себе си. Разбира се, че това не означава, че сега сте „лоши“, „глупави“ и т. н. Просто приемете, че промяната се случва първо в съзнанието ви. Ако постоянно мислите, че не ставате, че не сте достатъчно добри, тогава нищо чудно, че се чувствате зле. Вместо това, като за начало се фокусирайте върху качествата, които харесвате у себе си.

Не се чувствате добре

Вероятно сте чували твърдението, че мислите се превръщат в чувства. Ако постоянно се чувствате отпаднали, без енергия, летаргични и депресирани… може би причината за това е начинът ви на мислене. Макар че за повечето състояния има медицински причини, можете да направите нужните изследвания и да установите, че всичко е наред, но въпреки това неприятните усещания да продължат. Те могат да се дължат на стрес и разбира се – негативно мислене. Направете необходимото и дайте на себе си това което заслужавате, а именно – по-добър живот.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от Миш-маш
Кои са едни от най-добрите цветя за сватбена декорация?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Психичното състояние на насилника не ме интересува!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Приятни сънища!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
за нелчето не знам, но на мен ми доставя безкрайно удоволствие като й напомням да внимава утре като се оглежда като пресича щото обича да ме трие и банва. чу ли маКочко :))))