Дина Абдулазиз ал-Сауд, която се опълчи на ислямизма

Принцесата, която не скри лицето си с бурка
29 юли 2020 22:30, Иванка Гъркова
13
Дина Абдулазиз ал-Сауд, която се опълчи на ислямизма
Снимка: БГНЕС

Тя не е типичната мюсюлманска съпруга. Живеейки в държава, в която жените не могат да излагат тялото си на показ, тя би трябвало да носи забрадка, но не желае. Въпреки това не ѝ отнемат свободата, а я оставят да твори в сферата на модата и да сбъдне своята детска мечта – да има свой собствен бутик и да се облича като жените от списанията, които е разлиствала с часове. Тя е Дина Абдулазиз ал-Сауд – арабската принцеса, която се опълчи на ислямизма и заживя по свои правила.

За разлика от много жени в Арабия, тя не поддържа косата си дълга, нито я крие под бурката. Напротив – има къса прическа и всеки ден подбира доста умело дрехите, обувките и аксесоарите, които носи. Неслучайно я наричат "принцесата на модата", "най-стилната принцеса в Арабския свят" и дори ѝ казват, че е посланик на стила "Когато Изтока срещне Запада".

Коя е Дина Абдулазиз ал-Сауд?

Въпреки че има арабски корени, Дина се ражда далеч от родната страна на нейните родители – в Калифорния. Нейният баща е бивш министър на телекомуникациите на Саудитска Арабия – Али ал Джухани. Икономист по образование, той преподава в няколко университета. Заради неговата работа, тя и семейството ѝ често пътуват между Близкия изток и Съединените щати. Това ѝ позволява да бъде отгледана светски и да се запознае с порядките на Запада, където жените имат по-свободен стил на обличане, който не включва забрадка.

Живяла дълго време в Риад, отивайки за първи път в Европа и САЩ, Дина е пленена от витрините на магазините за дрехи. Когато е едва на 6 години, тя се докосва до модните списания Vogue и Tatler, от които родителите ѝ не могат да я откъснат. Тогава, нямайки никаква представа от известни марки, тенденции и света на консуматорското общество, тя мечтае един ден да отвори бутик, от който жените от страниците на въпросните издания ще си купуват лъскави тоалети. 

За мечтите й и пътя и в модата, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
11
 
! Отговори
Муслим преди 3 години
Да внимава. В нейната родина има наказание "удари с камшик" и смъртна присъда "убиване с камъни". Съвсем законни.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И моя баща да беше министър, и мен нямаше да ме закачат арабите. И защо за пореден път трябва да се възхищаваме на хора, на които всичко в живота им е поднесено на тепсия?
5
2
 
8
 
! Отговори
65 преди 3 години
Нещо ,,постна ", е тая статия , претупана работа.Разбрах че има една по -отворена арабка, която почти вече не е такава.Иванка Гъркова да седне и по отговорно да изсипва материали за преписване. И още не си е направила грешката с Кремиковския манастир.Иванке ,хване се на работа,ако не -отивай да протестираш
4
10
 
22
 
! Отговори
КЪДЕ Е ДАНС? преди 3 години
До Omar el khattabЕй заради такива ... като този трябва ДАНС да почне да преглежда всеки пост и да търчи по адреси. Ти луд ли си, къв си, къв алах малах да тържествува, кви пет лева? Насаждаш омраза, и е видно че мразиш немюсюлмани, например евреи. Говориш и мислиш като джихадист, само алахове са ти в устата и слава на "правоверни", и си още на свобода? Даже си позволяваш да използваш българската азбука, създадени от християнските български школи в Охрид и Преслав?!?ДАНС ЗАЩО СПИШ?
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврейка как да обича исляма?
2
47
 
14
 
! Отговори
Omar el khattab преди 3 години
Родът Сауд няма нищо общо с исляма, а са едни кукли на Израел и САЩ. Със смъртта на Салман ще се види, че тези хора нямат подкрепа на народа си. Раздорите по Светите места може да са началото на края на света. Аллах да направи края ни добър и Ислямът да възтържествува по земното кълбо.
1
2
 
32
 
! Отговори
дали преди 3 години
Тази, нали ако така излезе по улиците на Рияд ще я изнасилят и убият с камъни, като не е сигурно в каква последователност ще стане.