Принц Уилям откри център за борба с рака

Синът на покойната принцеса Даяна следва нейния пример
11 юни 2023 08:55, Дарена Найденова
13
Принц Уилям откри център за борба с рака
БГНЕС

Всеки, който се е интересувал поне малко от живота на принцеса Даяна, знае две неща за нея - трудностите й в кралското семейство и посвещаването й на благотворителни каузи. 

 
Въпреки преждевременната си смърт, Даяна остава една от любимите дами на Великобритания, заслужено получавайки прозвището Принцесата на народа. Тя е първата, която се осмелява да стисне ръката на пациент със СПИН, доказвайки че болестта всъщност не се предава чрез докосване, както се твърдеше през 80-те и 90-те години. Също така се занимаваше с унижощаването на земните мини в Африка, както и с грижата за уязвими общности както е в развитите, така и в страните от Третия свят. 
 
Един от най-близките до сърцето й проекти се превърна и борбата с рака. Даяна стана президент на болницата Royal Marsden и успя да открие няколко центъра, в които се разработват и изследват различни начини за побеждаване на коварната болест. За съжаление, до този момент, учените все още удрят на камък с лекарството против рак, но битката продължава. След смъртта на Даяна щафетата бе поета от нейния по-голям син и бъдещ крал на Великобритания, принц Уилям. 
 
40-годишният принц на Уелс изпълни поредния си кралски ангажимент преди дни, когато отвори нов център за изследване и лечение на рака. Той се намира в Сътън и, по думите на Уилям, е най-модерният раков център и ще помогне за трансформацията на живота и грижата за пациентите. Принцът се превърна в президент на болницата Royal Marsden и нейните дъщерни центрове през 2007 година, наследявайки позицията от принцеса Даяна, която често правеше посещения там. 
 

Принц Уилям с изненадваща поява в полски ресторант, подкрепи LGBTQ общността

Принц Уилям сподели за какво би се разочаровала Даяна в наши дни

Кейт Мидълтън и принц Уилям станаха доброволци в хранителна банка

Миналата година Уилям направи важно посещение в централния център в Лондон, където се срещна с медицински сестри и работници, които са помогнали в грижите за водещата на BBC дейм Дебора Джеймс. Тя беше диагностицирана с рак на червото брез 2016 година и успя да събере милиони паунда за изследване и лечение на рака. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тази микропластмаса която е във въздуха, водата и в почвата и 1000 да открие е все тая.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А център за върли баби магьосници, къде не става на техното няма ли? lol
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият запад е като мъпет шоу , тези са сложени да лъжат глупците, истинските владетели са банкстерите, тая западна система те разболява от гадни-по-гадни болести инжерно направени,после ти събират помощи да ти се подиграват , извратена система. Преди войната Сирия беше с най-малко онкоболни, а Дания с най-много, тоя запад мам.цата му мрсн
5
0
 
3
 
! Отговори
Баба Гица преди 1 година
Да беше открил център за здравословно хранене и лечебно гладуване. Хипопо тамите всеки ден плющятт мазно пържено и отдавна умъртвена материя, а после с изненада установяват, че са заприличали на пихтиестата маса, с която се тъпчат всеки ден и чакат някой друг да им лекува попротокол натъпканото с токсини тяло. Вълшебни хапченца няма! Нито борби между индивид и части от тялото му.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек без работа. Чуди се как да хвърля прах в очите на слепите. Един ден трудов стаж няма.
3
1
 
4
 
! Отговори
Пестят данъци преди 1 година
На бас че счетоводно си го води като разход, и му излиза по-евтино отколкото да плати данъци легално.
2
1
 
1
 
! Отговори
jonsy преди 1 година
В България?
1
2
 
5
 
! Отговори
красив живот преди 1 година
отново бла...бла...бла...