Защо не се спори с жена - учените разгадаха тайната!

Мозъкът на нежния пол помни много повече детайли
2 сеп 2019 11:25,
37
Защо не се спори с жена - учените разгадаха тайната!
Снимка: Pixabay

Учени от Каролинския институт в Стокхолм твърдят, че жените са по-добри в споровете заради особеностите на паметта им, съобщи в. "Дейли мейл".

Още по темата

Жените си спомнят по-добре конкретни събития, разговори, емоции, къде какво е сложено. Това им дава предимство в споровете. Причината е, че са с по-добра епизодична памет.

Епизодичната памет е способността за помнене на автобиографични събития, като какво се е случило миналата седмица или дали котката е нахранена сутринта, пише БТА.

Специалистите са анализирали резултатите от повече от 600 изследвания, извършени от 1973 г. до 2003 г. и обхванали над 1,2 милиона души.

Въпреки предимството на жените в епизодичната памет, мъжете не са съвсем ощетени, защото има и други видове памет, в които те са по-добри. Те например нямат проблеми да намерят къде са оставили колата, защото помнят по-добре пространствена информация.

Епизодичната памет е чувствителна и затова е по-податлива на негативни фактори, като липса на сън, стрес, стареене.

Специалистите се надяват, че мега изследването им ще повдигне нови въпроси за паметта и разликите между двата пола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Нали се сещаш какъв е мъжа ти тогава... ;) ще спечелиш дедовия с мъж на място
34
0
 
5
 
! Отговори
_he_ преди 4 години
Дали пък и тази статия не е писана от някоя женица.Да, безспорно жените помнят дребни и незначителни факти от миналото, но пък рядко умеят да ги подредят така, че да се аргументират с тях. Просто помнят неща.И жени, не си мислете, че ако мъжът ви е махнал с ръка и се е "съгласил" сте спечелили спора! Просто му е писнало и не намира смисъл в спора. Сетил се е за лафа: По-умният отстъпва!
33
2
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 години
До О.. ДАВъпросче...само 1!!!Като излезне мъжът ти от вас, после как си намира къщата?
32
7
 
4
 
! Отговори
О.. ДА преди 4 години
Винаги мога да спечеля в спора с моя мъж . Първо -защото помня много добре факти и събития, цитати и второ-защото бях доста добра с математиката в училище ,а това помага да се сглоби пъзела и формира финалния извод. Обаче,обикновенно -не го правя. По-добре да се е чувства умен и силен. Ако трябва да се вземе решение-лесно е идеята да влезе в главата му ,така че да я чувства своя.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъж и жена след развод:- Жената:Разбрах, че си започнал нова работа,станал си чистач.- Мъжът:Защо реши така?- Приятелки ми казаха, че са те видяли по центърату с един ***, ту с друг...
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да започнеш спор с жена си, се запитай, какво искаш, да си щастлив или прав
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да спечелиш в спор срещу жена:1. Не можеш.2. Сега се извини.
28
2
 
5
 
! Отговори
към Жена 26 преди 4 години
По т.2: Извинявай, ама не си спомням да съм решавал спор с ПЛАЧ, както правят много от вас. Веднъж само пробвах, видях колко е лесно, чак ми стана гадно от самия себе си. От тогава не съм повтарял. По т.3: не знам, къде си водила това изследване, може би е добра идея да смениш средата. Толкова стереотипно мислене, че чак зъб ме заболя.
27
12
 
4
 
! Отговори
препатил преди 4 години
Скръцна ли със зъби и моята веднага разбира че работата става рунтава и си трае-ама не забравя ! Разбира се това не и пречи да внимава в картинката !пр
26
3
 
5
 
! Отговори
да да да преди 4 години
До жена 1.(повече нервни клетки ги свързват)Тези нервни клетки като се изнерват под въздействието на хормоналния дизбаланс ...става СТРАШНО! 2.(затова има повече комплексност при действията и мислите)Ето ти сама си призна че действате емоционално!Първо се мисли и след това се действа!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до жена,бих поспорил с теб, но...не мерси.
24
2
 
7
 
! Отговори
жена преди 4 години
Причините не са точно такива. 1.Вярно, че мозъкът на двата пола е различно устроен. При жените връзката между двете полукълба е по-дебела, повече нервни клетки ги свързват, затова има повече комплексност при действията и мислите, а мъжете са по-добри, когато се концентрират в едно. 2.Мъжете от малки решават спорове и конфликти или със сила, или с привилегии, или с бягство. С жена- зависи от възпитанието и нрава. 3.Спорът се разглежда от мъжете като борба за надмощие, а не като проблем за решаван
23
14
 
4
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Може и да имат по-добра незнам ква памет важното е че клякат лесно и ги шиват всекви.А тва обезсмисля по-добрата им бла бла памет.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото са на 6 сто място по коеф. на интелигентност, на 5 то е колорадския бръмбар!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе,ако стане катастрофа и три жени са очивидки, при справка и трите ще разправят съвсем различни неща,като цвят на колата и модел!
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 200 години ще има квантов компютър, 100 газилиона пъти по-умен от човешкия мозък. Някой недалновиден учен ще му постави за задача да обясни женската логика и тогава квантовия компютър ще даде фира и язък за 100 000 години еволюция. Кой разбрал, разбрал.
19
1
 
19
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Все едно да спориш с програва "Хоризонт" ...!
18
9
 
19
 
! Отговори
правилно преди 4 години
По същата причина,поради която не се спори с ***.от
17
9
 
8
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Глynoсти на квадрат... Досега не съм срещал такава жена!
16
9
 
7
 
! Отговори
акъл преди 4 години
Няма по-голям автомат от жената. Прави само каквото знае, добри да я води в гроба.