Предсказания за 2020-а, направени преди години

Ще живеем в летящи къщи
10 окт 2019 09:53, Михаела Лазарова
12
Предсказания за 2020-а, направени преди години
Снимка: Istock

Намираме се почти на прага на 2020-а година, което за мнозина сигурно звучи направо невероятно. Изкуствен интелект, непрекъснато усъвършенстващи се технологични устройства, телефони, които се отключват чрез сканиране на лицето и още много, много невероятни неща допреди едно-две десетилетия днес са факт, с който всички живеем. Без да се замисляме дори. Е, за някои футуролози светът днес трябваше да е място на летящи коли и персонални хеликоптери, но това не се случи, поне засега.

Вижте някои от най-забавните прогнози и предсказания, които различни футуролози и революционни умове са задали преди много, много години и за тяхно съжаление, все още не са реалност, обобщени от сайта Bestlife.com.

Ще имаме маймуни шофьори

През 1994-а година корпорация RAND, глобална организация с принос към космически програми и развитието на интернет, е заявила своята прогноза, че през 2020 г. ще ползваме услугите на животни като наши служители.

„Панелът RAND планира, че до 2020 г. ще бъде възможно да се отглеждат интелигентни видове животни като маймуните, които ще бъдат способни да изпълняват ръчен труд“, казва Глен Т. Сийборг, автор на книгата „Scinetist Speaks Out“, в която пише за прогнозата на корпорацията. Той допълва, че в прогнозите е влизала и тази възможност за домакинствата, които нямат робот за чистене, да ползват услугите на маймуна, която чисти и се грижи за градината. Също така са предричали и възможността добре тренирани маймуни да се изявяват като семейни шофьори.

Най-накрая ще стигнем до Марс

Марс е мечтаната космическа дестинация за хората от много, много време. Но чак отскоро пътуването до Червената планета се счита за реалистично. И все пак, оптимизъм не ни е липсвал, след като през 1997-а година авторите на списание Wired Питър Шуорц и Питър Лейдън са посочили именно 2020-а година като годината, в която хората ще стъпят на Марс.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: предсказания2020 година
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
хехе преди 4 години
Че ние надминахме прогнозата. Не са шофьори, а политически лидери по цял свят в днешно време.
9
1
 
2
 
! Отговори
питане преди 4 години
алена какво казва по въпроса за 2020 - а?
8
3
 
4
 
! Отговори
разбриме преди 4 години
Всичко идва от ДЯВОЛА,
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е пълно с маймуни шофьори, много вярно предсказание
6
1
 
44
 
! Отговори
шматка преди 4 години
За шофьорите маймуни са познали.Пълно е
5
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
През 2020 една врачка в Кривунделово ми каза,че...тиквите щели да ги...откажат хората на пазара в Софето.Аз понеже много не им веервам,взех,че доста позасадих и сега имам...камари.Как ще ги пласирам,не знам,поне половината да...прекарам до края на таз година,а догодина,ако...старата тиква не става,нова ще посадим,ама без...тикви няма да останем.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа няма бъдеще тя се напълни с арабисти неграци *** и всичко се разпада...Роботи и такива подобни работи ще има във Китай и Япония но не и в Европа
3
1
 
10
 
! Отговори
az преди 4 години
Защо новинарите не напишат какви са били предсказанията за 2019 г? Че да сравним, дали са били верни...А такива "новини" са пушилки.
2
1
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
До Анонимен с кукли - роботи !............ако ти стиска да легнеш до тази железария, да не те приклещи.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишеееее, а как ще е секса през 2020 г.?