Хубаво тяло: 5 храни преди лягане за добра фигура

Кои са те?
29 май 2022 15:23, Екип на Tialoto.bg
14
Хубаво тяло: 5 храни преди лягане за добра фигура
Снимка: Istockphoto

 Често срещано е схващането, че похапването късно през нощта, особено близо до лягане, може да провали опита ви за отслабване. Но според друга теория лягане на гладно също може да саботира вашата цел за отслабване. Гладът нарушава съня ви през нощта и ви кара да се събуждате сутрин прегладнели. В резултат на това ядете повече и често правите нездравословен избор на храна. За да можете уверено да следвате режима си, е по-добре да си лягате сити.  И все пак е важно да подбирате каква храна да консумирате преди сън, така че да не навреди на вашия здравословен план за отслабване. Ето и няколко добри идеи в тази посока: 

Кисело мляко/йогурт

С високо съдържание на протеини и ниско съдържание на калории, киселото мляко е изключително засищащо и може да ви помогне да изградите мускули, дори когато спите. Приемането на чаша кисело мляко преди лягане може дори да подобри процеса на храносмилане. Изследване, публикувано в American Journal of Physiology, предполага, че яденето на кисело мляко през нощта точно преди сън може да стимулира синтеза на протеини. Това може да помогне за растежа и възстановяването на мускулите. Освен това микроелементите в него могат да помогнат при отслабване.

Филийка с фъстъчено масло

Ако търсите нещо по-засищащо, хапнете 1 или 2 филийки пълнозърнест хляб с малко фъстъчено масло. Богати на протеини, фъстъците могат да помогнат за възстановяване и регенерация на мускулите. Те също са с високо съдържание на триптофан, аминокиселина, която ви приспива. Когато се комбинира с пълнозърнести храни, тялото ви може лесно да абсорбира аминокиселината във фъстъка поради наличието на витамин В. Двата хранителни продукта също могат да засилят метаболизма ви и да ви помогнат да изгорите повече калории сутрин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: хранифигура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филийки+масло , няма значение какво, си е вредно. Даже с напредване на възрастта , и през деня е вредна такава комбинация.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лично според мен преди лягане не трябва да се яде нищо или пие друго освен вода. Ям ли след 19:00 - 20:00 часа на другата сутрин се чувствам не особено добре.
7
0
 
10
 
! Отговори
Недоумение преди 1 година
Видях само филийки с фъстъчено масло , и толкова. Просто някои пишат пълни небивалици. Как така фъстъченото масло е полезно, и то точно преди лягане? Тази статия е писал някой набеден доктор, който чака поредните си жертви, за да печели пари от тях!
6
5
 
3
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Здрав секс 3 4 пъти на ден ядеш каквото ти падне и изглеждаш перфектно.
5
2
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Метнали са те. Онова си е хомогенна смес. Има го почти навсякъде.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилото е преди лягане да не се яде, така че това е поредната лъжлива статия.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я на бивам филии намазани с мас + сланина, и имам перфектно тело на манекен, 180 сантима на 150 кила. Нема нужда да си мъчя душицата, наревам всичко което расте на кокъл. Треволяци антиалкохолни не използвам.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един път преди години бяха пуснали някъде фъстъчено масло. Взех да пробвам от любопитство. Представях си нещо като течен шоколад. Отварям и вътре натрошени на ситно фъстъци. Не го и изядох. Повече не си и взех. Та бързо приключих с това масло. Така и не разбрах това ли е истинското масло или нещо са ме метнали.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъстъчено масло, да, ама не - калорично е!