Нова нискотарифна авиокомпания навлиза на българския пазар

SkyEurope Airlines предлага еднопосочен билет София-Виена за 50 евро
15 сеп 2005 11:26,
Нова нискотарифна авиокомпания навлиза на българския пазар
Компанията за евтини самолетни пътувания SkyEuropе получи право да предоставя услуги в Букурещ и София, съобщиха от компанията в интернет страницата си.

SkyEurope Airlines, най-голямата компания за евтини полети в Централна Европа, обяви вчера, че навлиза на пазара в България и Румъния, след като е получил права от властите в двете държави.

Компанията е основана преди 4 години и е лидер в евтините полети в Централна Европа. SkyEurope Airlines бе и първата компания, която отвори филиали в Братислава /Словакия/, Будапеща /Унгария/ и Краков /Полша/.

Сега фирмата с разраства на изток, като започва да осъществява първите евтини полети между Братислава /разположена на 50 километра от Виена/ и София и Букурещ.

Полетите от и до двете столици ще започнат съответно на 9 /София/ и 12 декември /Букурещ/. Цените на билетите ще стартират от 25 евро в една посока, без летищните такси. За пътниците е осигурена възможността да ползват автобусен транспорт между летището в Братислава и Виена.

Изпълнителният директор на SkyEurope – Кристиан Мандел, обяви: „Искаме да предложим на българските и румънските пътници евтини билети, а също и да поставим София и Букурещ на картата на модерните туристически дестинации. Щастливи сме, че ще лансираме нашите услуги преди Коледа, така че да позволим на българските и румънските граждани, живеещи в чужбина, да се съберат с близките си“.

С обявените от компанията цени става ясно, че преди Коледа брутният билет, с включени летищни такси, е на стойност 108 евро. След Нова година цената на брутния билет е 80 евро, плюс 20 евро за трансфер отиване и връщане с автобус до Виена.

В случай, че някой иска да пътува до по-големите градове в Западна Европа, друга компания за евтини самолетни пътувания – WizzAir /wizzair.com/, предлага по-евтина възможност с прекачване в Будапеща.

Все още е възможно да се купят билети до Лондон, Париж, Франкфурт и други големи европейски градове, на цена около 100 евро с летищни такси.

Първата нискотарифна авиокомпания, летяща от София, е WizzAir, която стартира полетите си на 18-ти септември с много агресивна ценова политика от билети за по 1 евро (без летищните такси).

Още за нискоторифните авиокомпании

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание