Безплатно издават новите документи за самоличност? Къде е уловката?

Централизирано издаване на новите документи за самоличност и безплатно издаване на документите предвиждат промените в Правилника за издаване на документи
3 май 2007 14:13,
Безплатно издават новите документи за самоличност? Къде е уловката?
Новите документи ще имат вграден електронен носител с биометрични данни. Снимка: Булфото
Централизирано издаване на новите документи за самоличност и безплатно издаване на документите предвиждат промените в Правилника за издаване на документи за самоличност, приет днес от Правителството.

Правилникът предвижда усъвършенстване функциите на автоматизираната система за издаване на документите с електронен носител на данни и записана цифрова снимка и пръстови отпечатъци.

Приетите от Правителството изменения в Правилника предвиждат от 31 октомври 2007 г. заявленията за самоличност да не се заплащат. До същата дата ще стане ясна и регламентацията на времето за извършване на експресна и бърза услуга по издаването на документите за самоличност.

Предстои въвеждане на нова технология за издаване на документите за самоличност с вграден електронен носител с биометрични данни. След 31 октомври т.г. няма да се представя и снимка, а гражданите ще бъдат заснемани в пунктовете за приемане на заявления, с което ще отпадне и необходимостта от отпечатване на диплянки с изисквания към снимките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание