Кремиковци щял да трови София поне до 2011

Дотогава никой не може да задължи комбината да прилага техники за опазване на околната среда
7 май 2008 13:12,
11
Кремиковци щял да трови София поне до 2011
Снимка: БГНЕС

Кремиковци ще трови безнаказано София до края на 2011 г., стана ясно от отговор на евродепутата от ГЕРБ Румяна Желева пред Еврокомисията, попитана за замърсяването на околната среда от металургичния комбинат.

По думите й това произтича от договора за присъединяването на България в Европейския съюз, съгласно който никой не може да задължи Кремиковци до 31.12.2011 г., да прилага най-добрите съвременни практики и налични техники, за опазване на околната среда и здравето на софиянци.

В същото време от 30.10 2007 Кремиковци работи без издадено разрешително и е в нарушение на директивата за комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването.

Българското правителство не е изпълнило задължението си да обсъди и издаде, или пък да откаже да издаде комплексно разрешително за експлоатацията на Кремиковци, пише до българската депутатка комисарят по екологията Ставрос Димас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
То не трови само София...
9
8
 
32
 
! Отговори
В преди 15 години
Много сте зле. 2ри номер, кремиковци е огромна дупка в която се наливат мангизи от бюджета и след това се източва към касите на БСП. Ще го препродават още няколко пъти за да "лапат" и комисионни допълнително. 8ми номер, ама това е абсилютно проблем на работниците и чесно да ти кажа слабо ме интересуват като работодателя им бълва смрад. И да те светна, ако работят 10 000 души това не са 5% от София, камоли от страната. Аман от соц пропаганда...
8
8
 
32
 
! Отговори
Titi преди 15 години
Znaete li kolko e ogromno towa predpriqtie!! ako go zatworqt 6te wdignat s 5 procenta bezraboticata ;) pyrvo da namerqt rabota na horata , posle da si prawqt planowe
7
8
 
32
 
! Отговори
te4ko преди 16 години
ДОБРЕЧЕ НА ЖИВЕЯ С СОФИЯ САМО КАТО МИНА ПО КРАИ КРЕМИКОВЦИ СЕ УСЕЩА МНОГО ГАДНА СМРАД.ТОЗИ ЦИРЕИ ТРЕА ДА СЕ МАХНЕ ПО СКОРО.
6
8
 
32
 
! Отговори
Двойник на Brad Pitt преди 16 години
Вижте какво намерих:През 2008 г. инициативен комитет предложи Сухата река, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, както и някои южни квартали (Лагера, Хладилника, Красно Село, Мотописта, Павлово, Бояна, Киноцентъра и Славия) да придобият самостоятелен (независим) статут. Това означава, че тези квартали ще започнат да се водят като села. Промена в имената на досегашните квартали не се предлагат, освен на Хаджи Димитър - предложено е да се прекръсти на Хаджидимитрово.
5
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Като шефа си ББ и тази гербаджийка говори глупости - в Договора за присъединявяне е дадена отсрочка до 2011 не за всичко. Особено за кокса и други дейности.
4
8
 
32
 
! Отговори
Jimmy преди 16 години
dgd za kremikovci dano go srutqt chrez zrelishtno s dinamit vzrivqvane ... za nishto hubavo ne pomaga samo trovi ... cqla sofia i ne samo sofia ...
3
8
 
32
 
! Отговори
Nobody преди 16 години
Това което казвате е пълна глупост!!! Личи си че комуноид отвсякъде!!! Отдавна всичко е на гърба на частния сектор, без да имам предвид комунистическите "мастодонти" като тази соц. безмислица!!!
2
8
 
32
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 16 години
не плювайте, защото Кремиковци е от малкото работещи предприятия , които крепят рухналата БГ-икономика, ако го няма пушляка, няма да има нито НОИ, нито пенсии, нито тлъсти вноски в Здравната каса
1
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Е хубу че не сам от столицата!