Сръбски министър: Да си поделим Косово с Албания

На сърбите не им трябват приказки за мултиетнически живот, смята Дачич
Обновена: 1 юни 2011 15:24 | 1 юни 2011 11:11, Елка Василева
122
Сръбски министър: Да си поделим Косово с Албания
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Косово трябва да бъде поделено между Сърбия и Албания, заяви сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ивица Дачич за седмичника НИН.

„Опитахме се да защитаваме Косово с война, не успяхме. И затова говоря за разграничаване, докато не стане късно. А това означава корекция на границата между двете съседни държави – Сърбия и Албания“, каза Дачич.

Според него Сърбия е направила грешка, тъй като не е разговаряла с Албания за Косово, както и че разграничаването между Сърбия и Албания е „единствената реална опция“.

„Сърбия нямаше да трябва да бъде признавана от никой друг като преговарящ освен Албания. Наистина ли сме наивни да мислим, че Косово ще оцелее като независима държава?“, пита Дачич.

Според него Косово ще се присъедини към Албания, както това би направила Република Сръбска, която сега е съставна част от Босна и Херцеговина.

„Чакайте сега, ако утре Република Сръбска вземе на референдум решение за отцепване, какво ще бъдат те? Независима държава или ще вземат решение за присъединяване и съвместен живот със Сърбия? Това е нормално, защото това е един и същи народ. А какво, сега в Прищина и в Тирана различни албанци ли живеят? Те сега на нас ни приказват за мултиетническо Косово?!. На нашия народ не му трябват приказки за мултиетнически живот“, каза Дачич.

На въпрос на журналиста от НИН защо според него е по-лесно Косово да бъде поделено между Албания и Сърбия, отколкото между Сърбия и косовските власти, Дачич казва, че албанците в Косово са национално малцинство на Албания.

„Сега някои казват, че това са идеи от 19 век. Може и да са, но това са идеите, които приложиха словенците и хърватите, а и черногорците, в края на краищата. От това не мога да печеля политически и не е това целта ми. Само че нашият народ трябва да сложи точка на проблемите, които са като раково образувание. Не можем да продължим напред, вързани към миналото. Ако съществува само миналото, ние нямаме бъдеще“, каза Дачич, цитиран и от сръбския вестник „Блиц“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Косово трябва да бъде поделено между Македония Сърбия и Албания
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това да не е Волен?
115
2
 
6
 
! Отговори
*** преди 12 години
Да живее КЮРДИСТАН !!!огън да гори тУРките
114
2
 
3
 
! Отговори
TR преди 12 години
На изброените дати България я нямала картите... смешкооо
113
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
но това е минало днешните турци са други българина никога няма да забрави това което са сторели .и дажи ни обиждат на *** затова за мен турцити са *** нация нация която не си признава грешките .пожелавам им да изживеят същото дето сме го изживяли и ние да им крадът децата и да ги избиват тогава ще се научат да уважават народите и да са по желостиви и човечни.и какво ще вземите на България до 114 вие сте свършени азия ще ви оправи .така че даите да си живем в мир
112
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 12 години
турците мои братко ще страдат помни ми думата ще се мъчат като кучета и ще режат народа им на парчета.нас 500 години са ни мъчели на Батак дявола е обърнал глава да не гледа как турските *** са разпорвали коремите на бремините майки и са убивали деца с одрязани глави деца и трупове които са ги изоставяли като са изтасилвали жените режели са им ушите заедно с златните обици от алчност.цялата турска нация е обрименена с кървавите ръце на дедите им.бъдете сигорни че всичко ще им се върне
111
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
не ви трябва тоя косовски тумор братя сърби....ще ви завладее с годините....бавно но сигурно...не създавайте проблеми на бъдещото си поколение
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сръбското ръководство и себе си да предложи на ЕС, накрая пак ще бъде прецакано, както сме всички останали
109
12
 
5
 
! Отговори
samo gaz na BG преди 12 години
nie Turcite shte razdelim Balgaria
108
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
гледай среднощен експреско става за наркотици
107
0
 
6
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Не знам колко са пичове сърбите особено като си предадаха Радко Младич а са ми и роднини но ако влезнат в НАТО при тия дето ги бомбардираха ще бъдат по големи *** от нас и както нас Уорлик ни управлява тях жена му ще ги ***,тя нали е дипломат на янките в Белград.В Косово са най големите американски бази на балканите и мини за сребро така че подялба няма да позволът.
106
0
 
6
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Pi4ove sa sarbite edna krav sme s tex dobre napravixa te ama imat zalost e tova e problema trebvalo e pove4e jarost kam jagalite ina4e iztrbvane njama az sam zaUDRI BRATO te tova e kvalited.
105
0
 
5
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Znaete li kak e sazdadena Albanija rimljanite sa prevarnali tazi zemja v zatvor i imalo samo zmii otrovni i nikoi njamal 6ans ama xorata izjali zmiite i si napravili darzava neznam kakvo misljat 6iptarite ama toja pat mai4e nema da imat 6ans s nas za6toto kadeto stapva BG krak treva ne nikne pone 20 godini taka 4e 6iptari ne se ebavaite s nas.
104
4
 
18
 
! Отговори
палавници преди 12 години
Истината е че който мрази сърбите,не обича и българите! Двата народа са от едно тесто, смесвали са се и са деляли интересите си на Балканите исторически често, и си приличат като малки близнаци,но с напредването на възрастта и попадането под не винаги добронамереното влияние на по силните и голями батковци-възпитатели, всеки от тях е започнал да проявява своеобразните обености на характера си, стигащи понякога до братски сбивания,ревностна борба за надмощие и егоистична неотстъпчивост.
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ми дреме нито за сърби нито за албанци да ни върнат част от македония .с албанците може да го направим по правилния начин с преговори или по неправилния да изпепелим газовете ако трябва и сръбските газове ще изпепелим.
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
албанците са били християни и са приели исляма жестока и *** нация -турците са цвете по манталитет бих ги сравним с *** по жестокост.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 97 моли се Българи да не ви подпадкат албаницо че цяла албания ще гори .
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за сега може да разделят но след години нашите държави да работят заедно за ди си ги върнем .защотото България гърция хърватия и Румъния унгария ако се обеденът и направят правилните оръжие от албания ще остане само история.така че албанците да внимават какво пишат в нашите сайтове за България че Сърбия ще ви се виде лек пред България .ще се молите да ви бият сърби не Българи.
99
2
 
5
 
! Отговори
Bo преди 12 години
*** глупаците. Тоя *** пак не е чел за какво съществува ООН и НАТО.Пак ще им счупят тиквите за 1 -2 седмици пак ще кълнат "лошите" и така.Жалко само за нормалните дето нямат късмета да са там.
98
4
 
3
 
! Отговори
Историята преди 12 години
Ето какво пише в Сръбската история за Белград:Неколико векова после првог помена Београда као словенског града (Краем VI века), у ему се смеуу разне воске и осваачи. До Београду су напре дошли Франци= Франачку владавину замеуу ***, а ихову Маари. Краем X века, у време велике Самуилове државе, Београд е по ко зна кои *** променио господара. Током XI и XII века, око Београда се отимау супарничке силе: Угарска, Византиа и Бугарска.