Белград: Дронове снимаха наши казарми, ще ги свалим, ако се повтори

Сръбските изтребители МиГ-29 вдигнати за евентуално атакуване
2 ное 2022 14:51, Елка Василева
79
Белград: Дронове снимаха наши казарми, ще ги свалим, ако се повтори
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският премиер Ана Бърнабич съобщи, че дронове са заснели една от сръбските позиции в сухопътната зона за сигурност (край границата с Косово), двете им казарми и че президентът Александър Вучич е дал "заповед за увеличаване на полицейската защита във въздуха", предаде агенция Бета.

Още по темата
"Тази заповед е постоянна и ако подобни неща се повторят, ще свалим всеки такъв самолет, това би направила всяка страна", каза Бърнабич пред сръбската държавна телевизия (РТС).

Тя не пожела да каже чии са дроновете и добави, че повече за това могат да говорят Вучич или министърът на отбраната Милош Вучевич.

Президентът на Сърбия и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Александър Вучич нареди снощи всички вражески дронове на територията на централна Сърбия да бъдат незабавно унищожени, съобщи "Вечерне новости".

Вучич се решил на тази стъпка след инцидент, станал в района над Мердаре и в околностите на Рашка, когато неизвестни дронове наблюдавали казармите и позициите на сръбската армия, пише вестникът, като се позовава на свои източници.

За да се предотвратят по-нататъшни вражески действия, сръбските изтребители МиГ-29 бяха вдигнати за проследяване и евентуално атакуване на вражеските самолети.

Не след дълго наблюдаваните обекти напуснаха въздушното пространство на Сърбия и ако не бяха го направили, щяха да бъдат унищожени, тъй като върховният главнокомандващ издаде заповед за незабавно действие със зенитни оръжия, съобщава "Вечерне новости".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Сърби я Сърбия, сърби я.
72
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големия брат подготвя нов конфликт в Европа. Не случайно навремето отцепиха Косово. Не им трябва мир... не ги устройва
71
4
 
10
 
! Отговори
Бг Маке преди 1 година
Връща им се оти промиха мозъците на макетата и за западните покрайнини,да *** в кофите,Нато да ги бомби!
70
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите ако се надяват руснаците да им помогнат са в голяма грешка. В момента руснаците са на два фронта ( Украйна и Сирия), и са в международна изолация.
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дроновете са били български и са избягали в България пише в сръбските издания!
68
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шиптарите както ги наричаш са Албанци.Не всички от тях искат проблеми.Тук никъде не пише ,че са Албанците.Албания има 3 милиона Албанци и Косово още 1,7 милиона,в Македония са под 250 хиляди.Само в Сърбия има над 7 милиона Сърби.Няма да се случи,но ако се случи и никой не се намеси,няма да остане един Албанец за по-малкомот месец.Това вече се случи преди години.В Косово бяха останали по-малко от 200 хуляди Албанци ,само слеф една седмица.
67
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не сте вече сърбите, шиптърите са ви бръкнали дълбоко отзад.
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63Повечето чалгари не си знаят историята, но аз също харесвам некои сръбски песни :)) Проблема е в тех, не е в нас мен, ние грам омраза не изпитваме към сърби, гърци, румънци и донякъде турци :)) Ние може би не изпитваме омраза, щото всичките сме ги били, а сърбите определено са яли много бой от нас :)))
65
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбето да не яде пак бой :)
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61, иначе казано си точно такъв какъвто ти казах - кръчмарски юнак! Това че си бил един от многото мърморещи, но не гласуващи, нищо не значи! Щом се имаш толкова насериозно правиш партия, група, партизанско движение ако щеш, и когато поведеш някой и можеш да влияеш на политиката в тази страна, тогава ще задаваш дневния ред! До тогава ще са "Кирчо, Иванов, Бойко и Карадайъ"
63
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако немците и англо-саксоните създадат нова война на балканите ги признавам за най-жалката раса и държави на света. Много им дреме на сърби, българи, македонци, гърци за англичаните, че чак и да се бием за територии, които никога не сме и няма да посетим.
62
17
 
26
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Прав си, Сърбия е най големия враг на България, но как да се обясни това на типичния Българиски чалгар, който обикновено е и русофил и путинофил. Той си пуска сръбско и си налива ракията, да отпусне душата и вика сърбите са братя.
61
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60Ние не ги смятаме за врагове, никакъв страх от тех :) Но за разлика от нас, те изпитват панически страх, един вид сме им главния враг, явно доста сме ги тупали исторически, че дори не се и замисляме за това нещо :)))
60
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"неудачнико "Кирчо, Иванов, Бойко и Карадайъ" са хора зад които стоят стотици хиляди избиратели! Ти кой си че да казваш какво щяло да става, и твоето мнение да е по-меродавно?" - ти може да си един от стотиците хиляди гласували за тях, но аз съм един от милионите (65%), които не гласуваха за мутри, имигранти и псевдо олигарси. Ходи да се биеш със сърбите и руснаците като са ти толкова на сърце тия безработници, имигранти и мутри "политици", ама не забравяй, че сте малцинство - под 25% от народа.
59
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е най-враждебната държава за България от Освобождението насам! Със Сърбия сме били врагове в 4 войни, и заради тях сме изгубили огромни територии! Чупенето на сръбски канчета е в голям интерес на България
58
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карма сърбета, карма :)) Навремето без изобщо да сте заслужили ви създадоха изкуствената Югославия, а нас заедно с германци, унгарци и австрийци ни наказаха и орязаха териториално, но всичко се връща на този свят :)))
57
5
 
10
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Дрона по може да свали Мига, но обратното ...ще да е доста трудничко!По-скоро с адекватна система която да го засече и свали, но цял МИГ да вдигаш нее ОК!
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ислямистите да си ходят в близкия изток - албания и косово са развъдници за престъпност
55
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52, неудачнико "Кирчо, Иванов, Бойко и Карадайъ" са хора зад които стоят стотици хиляди избиратели! Ти кой си че да казваш какво щяло да става, и твоето мнение да е по-меродавно? Някакъв жалък шушляк, който е смел единствено в кварталната кръчма!?
54
10
 
16
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТОВА ГО ПРАВЯТ ЩАТИТЕ! НАСЪСКВАТ НАРОДИТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ! ЗА КАКВО ИМ Е БОНДСТИЙЛ?!