700 метежници се предадоха в полицията в Анкара

Освободени са войници, които не искали да се включват в преврата
Обновена: 16 юли 2016 14:01 | 16 юли 2016 13:28,
12
700 метежници се предадоха в полицията в Анкара
Снимка: Reuters

Около 700 войници са се предали на полицията в Анкара днес, предаде Anadolu Agency, позовавайки се на източник от силите за сигурност.

Разоръжените войници са били първоначално заведени в сградата на генералния щаб, а от там в сградата на националния статистически институт и накрая в полицейската академия на града. Според анонимен източник около 150 от тях са останали в сградата на генералния щаб. 

Още по темата

Група старши войници, които са били затворени с белезници от собствените си другари, защото са отказали да се присъединят към опита за преврат, са били освободени.  

Според началник-щаба на турската армия генерал Юмит Дундар 104 участници в провалилия се военен преврат в страната са били убити, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Опитът за преврат бе провален", заяви ген. Юмит Дундар. Той добави, че освен 104-мата метежници са загинали 41 полицаи, двама войници и 47 цивилни. Той добави, че редица командири са били закарани "в неизвестна посока".

Президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган междувременно призова народа да остане по улиците, предупреждавайки за възможен втори опит.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без контрол на комуникациите успешен преврат неможе да има, за какво ми завземат моста над Босфора, а оставят проправителствените медии да си работят и да си върви и-нета на воля ... това е комична работа
9
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Аха, типично по анадолско-ромски, те войниците видите ли не искали, ама ако преврата беше успял щяха да са първите, които ще се бият в гърдите че са го направили. Да не говорим пък че командирите им са пълни ***, първо се залавят президента и министрите, за да не могат да дават заповеди на армията. Или има нещо, което не се казва, или тея военни са пълни ***.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppНе е нужно да завземаш телевизии и тем подобни, като тези глупци направиха с ТРТ, просто се спира излъчването, а в Турция това е много лесно 95 % от телевизиите се излъчват чрез тюрксат, просто се спира захранването на мултиплексите и толкова, за интернета е още по-лесна работата в Турция са 7-8 основни сървара и няколко телекоминикационни компании, това е ! ако имаш добра организация и акъл в главата това се прави за 20 минути, ама просто и тамошните военни са прости кат' наште
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
150 са чакали с разкопчани белезници на къде ще духне вятъра и в последният момент са се закопчали за парното уж насила принудени. Да живее "демокрацията",приемете турция в ЕС и на момента да отпаднат визите..
6
14
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
ЕДИН НАРОД,ЕДНО ЗНАМЕ!!!ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА МАЙКА РОДИНА,КАТО ИМА ЕДИНСТВО ВЪВ ЕДНА ДЪРЖАВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ! ТУРСКИЯ НАРОД ПОКАЗАХА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ КАК СЕ ЗАЩИТАВА ЕДНА РОДИНА,ГОТОВИ СА ДА СЕ БОРЯТ ДО ПОСЛЕДНА КАПКА КРЪВ,ЖЕНИ,МЪЖЕ,ДЕЦА,БЕЗ КАПКА СТРАХ,ВСИЧКИТЕ БЯХА ВЪВ УЛИЦИТЕ ДА ЗАЩИТАВАТ РОДИНАТА СИ!!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има 700 разширени халки анални значи.Или повече.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно нещо е бзспорен факт, турските военни са също толкова глупави както и българските))) дори по-глупави, неможе да направиш успешен преврат, без първата стъпка да ти е заловяне на човека срещу когото правиш преврата и да оставиш работещи телекомуникации и телевизии, това не ти е 19 век))) та дори и тогава първата стъпка е била да се установи контрол над пощенските и телеграфни станции... смешници
3
0
 
6
 
! Отговори
полумесец преди 7 години
Явно Ердогана ще извади ятагана!
2
0
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
жалка подтановка
1
3
 
4
 
! Отговори
Trope преди 7 години
Uchenieto i igrite prodaljavat...zle naucheni i izpalneni roli...?! Rejisiora v pauza...