Нова телевизия докара главоболия на собственика MTG

Заради българския си бизнес MTG ще отпише активи за 330 млн. евро
Обновена: 5 яну 2012 22:14 | 5 яну 2012 22:11, Бойчо Попов
59
Нова телевизия докара главоболия на собственика MTG
Снимка: Нова телевизия

Собственикът на Нова телевизия Modern Times Group (MTG) ще отпише еднократно активи на стойност 330 млн. евро (2,979 млрд. шведски крони), свързани с понижението на остатъчната положителна репутация след придобиването на телевизията, съобщиха от MTG.

Групата придоби медията през 2008 г. за 620 млн. евро, припомнят от компанията.

От MTG уточняват, че ще признаят еднократни разходи за общо приблизително 361 млн. евро (3,191 млрд. шведски крони), като операцията ще бъде отразена във финансовите резултати за четвъртото тримесечие и цялата 2011 г.

Компанията посочва, че решението е в резултат на приключилите наскоро годишни оценки на активите. Вследствие на оценката е взето решение да се закрие и губещата телевизия на MTG в Словения.

Изпълнителният директор на MTG Ханс-Холгер Албрехт пояснява в съобщение на сайта на групата, че отчисленията са предимно непарични средства и преди всичко отразяват средата в България в момента.

“Пазарът на телевизионна реклама в България все още не се е върнал към растеж”, отбелязва Албрехт. Той допълва, че в комбинация с широкото въздействие на дълговата криза компанията е ревизирала очакванията си за развитието в страната ни, като е предприела пълно коригиране на стойността на българските активи в баланса си.

Албрехт уверява, че корекцията не отразява ангажимента на MTG към пазара и “вярата в дългосрочния потенциал на българските операции”.

MTG е един от най-големите медийни концерни в сферата на радио и телевизионното излъчване е Европа. Компанията притежава изцяло или дялове в телевизионни канали, които се гледат от около 125 млн. зрители в 35 държави в iкандинавските страни, Прибалтика, Русия и Източна Европа.

Още новини от сферата на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Нова телевизияMTG
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
Затваряйте кепенците
54
1
 
13
 
! Отговори
Зрител преди 12 години
предпочитам Нова пред Босфор тв, нищо лично, но след циркът, който направи Миролюба Бенатова, Бтв ми е антипатична!
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отдавна не гледам НОВА и БТВ, само простащина, *** водещи и реклами.
52
0
 
14
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Препродават на дребно американски серии на сапунки MTG , освен човек да си упражнява английския , друг смисъл не виждам , затварят киносалони , Мтв се скапа , Чък Норис остаря и т.н. реалити простотии .
51
0
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Положителната търговска репутация, се е получава от разликата, между стойността, която MTG, са платили за медията, съпоставена с пазарната стойност на активите-пасивите, в момента на придобиването им... Сегашните пазарни цени, са близо два пъти по-ниски от цените преди 3-4 години, така, че е напълно в реда на нещата, тази Положителна репутация да се стопи...инвеститорът да не мрънка много, защото прозира задната му мисъл за спекулативна покупка, от която да извади бързи и лесни пари...:)))
50
1
 
11
 
! Отговори
М-р Х преди 12 години
аз също съм на мнение че докато гърците държаха Нова тя беше в пъти по добра - имаше силни журналисти, който смееха да задсават страшни въпроси на министрите и да ги озпотят. Сега там има разни подизурковци. цялата им програма копира БТВ, която си е казионна телевизия. лично аз гледам Канал 3 за коменатарите от спорта, Ахн-ите, Дискавъритата и Дива и диема фемили. Е и отверем навреем слушам музика по някой музикалните канали.
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЧТИ не гледам ТВ от години.И какво да и гледам?!Дебилни шоумени от типа на СлавиТрифонов, *** игри с импулсни телефони, платена политическа истерия на полуграмотни журналисти, реклами за прах за пране или гадни GSM оператори, турски сапунки и т.н.?!Масово промиване на мозъка!
48
0
 
21
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Пазара на телевизионна реклама НЯМА и да се върне към растеж! Няма по- неприятно нещо да искаш да гледаш предаване или филм ина всеки 15 минути да има по 10 (десет) минути реклама! Ние сме малка страна с бедно население. И по 24 часа да текат реклами ,хората нямат пари да купуват! Същевременно се и учат да не гледат тия бози и прехвърлят програмата има ли реклама.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тогава след като повечето нормални хора не гледаме БТВ и Нова кака така рекламодателите се избиват да рекламират там? Това ако беше нормална държава с реални рейтинги от пийпълметрия нямаше да се случи...
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BNT ne stava za gledane!!!!
45
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БНТ и БНТ свят,Bulgaria on Air,Первый канал,CNN,Discovery,History,National Geographic - друго нямам да добавя!
44
8
 
19
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
НОВА е в очевиден упадък , това се вижда по филмовата им програма , само стари американски филми . Новините поднесени гръмко , но без много собствени репортажи. Х-фактор явно си беше провал пред конкурентното предаване в БТВ . Сутрешния блок адски зле , като Панорама по БНТ . На всичкото отгоре както се каза по-долу мачовете са игра на "тука -има тука -нема" по кой точно канал ще ги пуснат .
43
10
 
17
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Единственото което ставаше за гледане по Нова беше Х фактор от много време насам. Всикчи други изтъркани физиономии като - Иван и Андрей , Гала, Венета, Ники Кънчев, Милен, Карбовски и оня с кутийте да си ходят. В противен случай рейтинга още ще им пада и не могат и 100 мил. да и вземат утре.
42
1
 
33
 
! Отговори
Metalex_ преди 12 години
Затова си набавяйте инфо от нета и гледайте Дискавъри и няма да сбъркате!
41
5
 
41
 
! Отговори
Нова тв- труп преди 12 години
И аз не гледам Нова и БТВ. Тези убиха Нова тв чакат приходи от реклама. Когато гърците я държаха ставаше за гледане - излъчваха Хаус, Lost а сега само бози...Водещата Гала каза два пъти в ефир "егати"...Работещите там са бездарни ***...Предавнията са като за Афганистан.
40
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отдавна се отказах от Нова и много рядко я гледам. Изключително дълги и много чести реклами. То човек не може да си гледа спокойно филма. И другите им предавания не струват с 2-3 изключения. А откакто взеха диемите - и тях съсипаха. Още си спомням с добро и за телевизия ММ. Нова спорт е провал.
39
1
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Нещо не си довършил изречението... отзад напред!
38
1
 
8
 
! Отговори
необразован преди 12 години
свързани с понижението на остатъчната положителна репутация след придобиването на телевизията, съобщиха от MTG. - Ако някой може да каже какво означава това. Не вярвам журналиста да го е измислил.
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсолютно е така... Само анонса на новини..Те, така или иначе доста често се препокриват с това което пишат и четем по цял ден в нета ...А и +това освен главоболия друго не получавам от тях..Няма новинарска емисия в която да няма новина за поне 2-3 неща, които поскъпват..И това е ежедневие!!!Да не говорим, че един филм на спокойствие не може да изгледаш от реклами..А и с този дублаж, който имат... направо да ти се отгледа..
36
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nova е номер 1

Спонсорирани публикации