GB: Евроикономика - да, европолитика - не

Излизането й от ЕС ще принуди Европа да бъде по-прозрачна
24 юни 2016 16:52, Екип на Bloomberg
12
GB: Евроикономика - да, европолитика - не
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Станахме свидетели на една много разединена Великобритания, в която гласовете се различават между Северна Ирландия и Шотландия. Видяхме силно послание от Уелс и Англия в полза на напускането на страната на ЕС. Това каза Сузи Денисън от ECFR в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Великобритания ще търси по-голямо икономическо сътрудничество с по-малка политическа обвързаност в преговорите с ЕС, коментира още тя.

По думите й излизането на Великобритания от евросъюза ще принуди Европа да бъде по-прозрачна. Партиите, привържeници на статуквото в Европа, ще създадат допълнителен натиск за провеждането на подобен референдум в своите държави. Никой не печели от излизането на Великобритания от ЕС, смята още Денисън. 

Британската лира падна до исторически ниско ниво от 1985, записвайки един от най-големите дневни спадове. В период на несигурност някои световни конкуренти могат да се възползват от един по-слаб ЕС. Според Доналд Тръмп решението британците да напуснат евросъюза е правилно, допълни още тя. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕС няма място за предатели, така че моля британците и техните поддръжници да се приземят на острова на мъглите и дъждовете и да ни освободят от мнението си
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излизането й от ЕС ще принуди Европа да бъде по-прозрачна--------------------------------------------------------------------------О, колко прозрачна е добрата, стара Англия...Всъщност, най-добрият резултат за ЕС ще дойде само ако политиците ни успят да изритат моментално английските ***, с всички негативни последици от това за тях - местенето на борсовата търговия на континента, строги изисквания към английските стоки и услуги, твърд контрол върху опитите за вмешателство след излизането!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Brexit ми напомня на РМД-богатите ще се измъкнат с активите, а бедните ще си членуват в РМД-то, докато то фалира.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесва ми израза на М.Тачър, че е по-добре да говорим за това, което мислим, а не какво чувстваме. Англия показа на ЕС, че мисли и отхвърли комфортното единодушие на стадото.Brexit е преди всичко сигнал, че в ЕС има нещо много гнило.
6
3
 
24
 
! Отговори
българин преди 7 години
Най-голямата грешка на брюкселските "зелки" е, че започнаха да превръщат един културно-икономически съюз в своя политическа империя. Брекзитът е отговор точно на това, и ако не си вземат бележка, ще последват и други напускания. На отделните държави трябва да бъде оставена повече свобода и възможност за национална идентичност ! ЕС може да съществува само като обединение на автономни държави, а не като една цялостна държава, което се опитват да постигнат някои.
5
4
 
13
 
! Отговори
жо преди 7 години
най-красивия автогол ;) made in UK :-D
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономическото сътрудничество беше в рамките на ЕС. Сега за всяко болтче ще се дължи МИТО! Citigroup вече обяви, че при Brexit се мести в Париж или Мюнхен.Така че Сузи, излез от паралелната реалност и се върни при нас, като мислиш преди да говориш окровени глупости.
3
2
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
"Великобритания ще търси по-голямо икономическо сътрудничество с по-малка политическа обвързаност в преговорите с ЕС,коментира още тя." Ааааа како,чакай малко!То не може така. Гласувахте си.Излизате и айдеее.Утре като искаш да дойдеш на Слънчака-ВИЗА! Като искаш да внесеш киселo мляко от България-МИТО. Като искаш да внесеш БМВ от Германия-МИТО. Като не искаш имигранти да идват в твоята държава - ИНДИИЦИТЕ,ПАКИСТАНЦИТЕ,НЕ**ИТЕ и ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО,се научете да берете ягоди,броколи,домати и т.н.
2
1
 
2
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Сузи, офцооо двете неща са тясно свързани ... ама де акъл у журналист
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сузи, ако мъжа ти те такова, когато ти пожелаеш, въпреки, че си невярна, вятърничева и капризна, това е негов проблем свързан с малодушието му. В нормалните равноправни човешки отношения, когато единия каже - тръгвам си, се приема за предателство и връщане назад няма !Британците да се таковат с Израел, САЩ, Пакистан, Индия или който друг си искат, но вече нямат място в семейството на ЕС, защото са предатели.

Спонсорирани публикации