Кои са основните проблеми на хлебопроизводителите?

Традиции и иновации в сектора в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
7 окт 2016 11:44, Екип на Bloomberg
1
Кои са основните проблеми на хлебопроизводителите?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голяма част от проблемите, които срещаме, включително с намирането на качествена пшеница, са разкъсаните връзки между отделните пазарни участници в общата икономическа среда. В развитите държави, където този процес протича по естествен път, има изградени междусекторни връзки, които позволяват по-добро взаимодействие – т.нар. клъстери. Това коментира Магърдич Хулиан от "Братя хлебари" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Стартъпът е ориентиран в производството на хляб с използването на по-стари сортове брашна, разработвани миналия век, и с естествена ферментация. "Това е подход, който отнема много дълго време, понякога хлябът се прави 3 денонощия, но като продукт е коренно различен и клиентите правят разликата", заяви Пресиян Петров.

По думите му в момента бизнесът среща трудности с намирането на подходяща пшеница, тъй като тази, която се отглежда, отговаря само на нуждите на хлебопроизводителите от голям мащаб. Другият проблем е липсата на добре подготвени кадри. 

"Като цяло българинът е консервативен потребител, той трудно се доверява на нещо ново и непознато. Ние искаме да дадем алтернативата и той да прецени какво точно му харесва", каза още Магърдич Хулиан. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
Другият проблем е липсата на добре подготвени кадри.Е давайте нормални заплати и кадрите ще ви намерят.

Спонсорирани публикации