Ryanair ще таксува онлайн чекирането

Промяната влиза от 1 ноември и засяга всички резервации
Обновена: 21 окт 2016 14:32 | 21 окт 2016 14:29, Екип на Dnes.bg
16
Ryanair ще таксува онлайн чекирането
Снимка: Архив, Reuters

Авиокомпанията Ryanair въвежда заплащане за онлайн чекирането на закупените билети. Ще таксува услугата през интернет, ако се направи повече от 4 дни преди отпътуването.

Сумата, която пасажерите ще заплащат, е по 6 евро, като важи и за случаите на чек-ин преди самия полет. Така пътуващите, прекарващи повече от 4 дни в чужбина, ще трябва да се регистрират онлайн и да отпечатат бордната си карта по време на тяхното пътуване, за да избегнат такси.

Промяната ще влезе в сила от 1 ноември 2016 година и ще се отнася както към новите, така и към съществуващите резервации.

Потребителите, които не са склонни да приемат въвеждането на таксата, могат да отменят резервациите си безплатно.

Някои обаче гледат на нововъведението като разрез с политиката за подобряване на репутацията на авиокомпанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Ryanairонлайн чекиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
ДАЛАВЕРА преди 7 години
Уникална държава и много *** народ, не стига ,че пътуваш за 30-40 лева ами и не доволни сме, как да може да ни слагат в устата ,а ние да си лежим и критикуваме всички,факт - тука останаха най мързеливите и недоволните от всичко
13
0
 
5
 
! Отговори
Коча Денсмастър преди 7 години
До КокоТи да не си на служба в Wizzair бре?
12
0
 
7
 
! Отговори
Камен преди 7 години
При Lufthansa online check-in-a отваря 24часа преди полета и това е за всички. Така че 4 дни пак е по-добре :). А и наистина не е задължително да се разпечатва бордната карта, може и да се отвори на екрана на телефона през приложението на Ryanair или от pdf.
11
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
До КокоЕ па вие искате хем да сте гъ3ари и да джиткате по чужбината хем да ви е без пари и даже и услугата да ви е супер! Няма такава комбинация . Като искате още ей къде й Луфтхнза - плащаш и се кефиш!
10
14
 
5
 
! Отговори
Коко преди 7 години
това е една компания с много лоша услуга. трябва да си мазохист, за да летиш с нея
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е задължително да се разпечатва бордовата карта. Може и през мобилното приложение да се чекира, като после само се покаже картата или се отвори пдф-а при чекиране от компютър.
8
0
 
15
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
Тази такса и сега си я има ама какво от туй, аз билетите си ги принтирам предния ден преди полета и си ми е free !
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижда се че, таксата им дори и да сме в месец октомври вече е в сила.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 20 Нември съм си купил билет да летя с тях. Днес влизам да си направя резервацията. Да ама ми пише че мога да я напрявя срещу 6 евро, ако искам безплатно, след 13-ти ноември да вляза отново.Наистина кофти, е че ако в чужбина няма къде да си разпечатеш бордната карта за обратното пътуване, си принуден да им плащаш измислените такси.
5
1
 
14
 
! Отговори
ф преди 7 години
До ДСНа всичкото отгоре имат право до 48 ч. преди полета да го отменят, да му сменят датата/часа без да ти дължат компенсация. Това важи и за редовните авиокомпании. Въобще не ги интересуват твоите капарирани хотелски резервации, отпуски, планове, предварително купени билети за разни събития/музеи. Трябва да се въведат реципрочни условия за всички търговци. Що аз, ако се откажа губя сумата, която съм плати, то и те при едностранна промяна/отказа трябва да платят такава сума на клиента.
4
0
 
16
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Всичките тия простотии на авиокомпаниите направо дразнят. И какво - сигурност НИКАКВА. Падат като круши. То летищни такси, то не знам си кво. Да каже билета е 100 лева пък какви такси има в него ВСЕ ми е тая.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата стъпка е да пуснат правостояща класа със запазено място!
2
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Тоалетна бре, какво нецензурно има в думата ке*еф?
1
0
 
31
 
! Отговори
g преди 7 години
Наемаш майстор да ти смени плочките в банята и се разбирате, че ще ти струва примерно 2000 лева. Започва той работа, сваля старите плочки и ти казва "дай още 500 лева или си тръгвам и те оставям без баня"Как му се вика на това. Измама.

Спонсорирани публикации