Бизнес климатът в България се подобрява

Компаниите износителки се развиват с най-бързи темпове
8 дек 2016 13:37, Екип на Bloomberg
13
Бизнес климатът в България се подобрява
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес климатът в България се подобрява, а компаниите износителки са тези, които се развиват най-бързо и с най-добри темпове. Това коментира изпълнителният директор на ICAP Bulgaria Теодорос Полидорос в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

През последните години енергийният сектор, производството на електротехническо оборудване, производството на храни и напитки, недвижимите имоти, IT индустрията, продажбата на едро и дребно отбелязват значително развитие, коментира още той. 

По думите му най-голямото предизвикателство пред българския бизнес е липсата на квалифицирана работна ръка. Риск представлява и слабото вътрешно търсене, свързано с гъвкавостта на законовата рамка, бюрокрацията, инфраструктура, политическата стабилност, отбеляза още Полидорос. 

По отношение на кредитния риск Полидорос подчерта, че се "наблюдава положително развитие и увеличение на вземанията на компаниите, но има много какво да се направи, за да може пазарът да се адаптира към този проблем". 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
КК преди 7 години
На село се опитваш да намериш хора да ти нацепят дървата за 20-30 лв, никой не ще. Търсиш да намериш общ работник за 30-40 лв на ден - пак никой не ще. Явно нямат нужда от пари щом отказват. Защо ги оплаквате хората?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя и България от 2 века как се подобрява . От всички последни места напоследък зае няколко предпоследни .
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за последните 2 месеца тука в квартала фалираха сума ти фирмички и от от липса на клиентела , за какво подобрение говорите . хората едва оцеляват на ръба с тези смешнизаплати .всеки втори или е емигрирал или мисли за емиграция.
9
0
 
12
 
! Отговори
Вирус преди 7 години
Значи липсата на квалифицирана работна ръка води до подобряване на бизнес климата. Ццц. Е тва е авангарден икономикс.
8
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
Това от кога?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
слабото вътрешно търсене, свързано с гъвкавостта на законовата рамка Тия нормални ли са? Още Маркс е въвел термишна "платежоспособно търсене". Нашите мутробогаташи вместо да повишават заплатите си купуват коли по 100 и повече хиляди лева, но за повишаването на търсенето не били виновни ниските заплати, а законовата рамка. Господа- ние сме нормални и лъжите ви не минават.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
za GOLEMITE KAPITALI ,A PAK za obiknovenia 4ovek,se vlo6ava
5
0
 
1
 
! Отговори
Jitomito преди 7 години
Dohodite za jivot v rbg stanali kato v Hong Kong spored besekato...
4
1
 
1
 
! Отговори
Gisel преди 7 години
More sal edin klient da pohvali bgair nema li, okamanaman?! :-) sami sa faliat...:-)
3
0
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Шегаджии !Ако "бизнес климатът" в България се подобряваше, нямаше само фирмите износителки да дърпат. Това означава само, че външните им пазари се подобряват.Бизнес климатът в България ще се подобри, когато в България се инвестират за 1-5г. 40 милиарда евро в производства и разработка, средният доход нарасне до 1200-1600 лв.(не само в София)т.е. покупателната способност да се удвои. За да се случи, трябва стабилно законодателство,, работещи държавни институции, качествено образование и квалификация на работната ръка.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи кой бизнесл Партиините фирми от ДС не че се развиват. Но си работат по леко . Продават навън благата на България и кретат. Микро, малки, семеини, частни земеделци, фермери и подобни оцелляват ежедневно. Тези никога няма да отидат и да съм и роби в големите фирми. Държавата трябва да си смени устройството зада е свободен частния предприемач и на село и в гръда да ПЕЧЕЛИ. Не държавата да го дере.
1
0
 
16
 
! Отговори
СА преди 7 години
Как няма да се развиват,като не спазват нито закони,нито трудови норми!!Ама си спазват правилото-джипка-200000 лева!!Това е БГ "работодателя"!!

Спонсорирани публикации