Повече резервации за ски – вещаят добър зимен сезон

Най-силен е интересът от Турция, Румъния, Сърбия
8 дек 2016 12:37, Миглена Иванова
0
Повече резервации за ски – вещаят добър зимен сезон
Снимка: архив, БулФото

Туристическите резервации за ски ваканции в България се увеличават в началото на зимния сезон в сравнение с предходната година, отчита инвестиционната компания ГрийнЛайф.

Резервациите са с 25% повече на годишна база, като основен двигател на увеличението са чуждестранните туристи, коментира Илиян Маринов, търговски мениджър на компанията.

От данните за ранните резервации се вижда, че най-сериозен ръст се очаква да има на посещенията на турски туристи – 35% спрямо миналогодишния сезон, допълва Маринов. Няколко големи туроператори в Турция вече активно работят с българските зимни курорти.

Сериозен е интересът и от Румъния, Сърбия и Македония, казва Маринов.

Гърция е единственото изключение. Интересът на гръцките туристи към българските зимни курорти се запазва на нивото от миналата година. Гърците са и по-чувствителни спрямо промени в цените заради кризата и това е водещото, от което се интересуват, а не толкова от качеството, каза Маринов.

Според него румънците и българите са склонни да платят повече, ако получат и по-добри условия. Очакванията на компанията са за ръст на цените от 10-15%.

Все още обаче зимният туристически пазар се доминира от българските туристи, които са почти една трета от всички. Турските туристи са около една пета, а румънските – 16%. Основните клиенти са семейства с малки деца.

Чужденците планират отрано зимните си почивки, като остават от 5 до 7 дни в курортите. Българите традиционно резервират по-късно и остават само за почивните дни, като реализират няколко кратки почивки в рамките на сезона, казват още от компанията.

"През януари и февруари са и по-продължителните ваканции на туристите. През декември хората все още идват "за малко", като интересът към Банско за празниците е изключително голям. Всички дати около Нова година са резервирани, този път предимно от българи", казва Илиян Маринов.

Още новини за туризъм четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари