Всяка трета БГ фирма очаква негативи от Brexit

Загубите за бизнеса като цяло ще възлязат на 58 млрд. паунда
26 апр 2018 22:37, Бойчо Попов
6
Всяка трета БГ фирма очаква негативи от Brexit
снимка: Ройтерс

 В най-лошия вариант загубите за бизнеса в ЕС заради Brexit ще възлязат на 58 млрд. паунда, като най-засегнати сектори се очаква да са секторите: "автомобилостроене", "земеделие", "хранителна индустрия", каза Ева Майдел, евродепутат и председател на Европейското международно движение, на конференция на тема "Подгответе се за Брекзит - последствия за европейския бизнес".

Форумът е организиран от Европейското международно движение, в партньорство с КРИБ, с участието на главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания Мишел Барние.

Близо 30 на сто от българския бизнес очаква негативи от Brexit заради опасенията им от евентуални търговски ограничения, административни процедури и нови регулаторни изисквания, предава БТА.

Опасенията им се дължат до голяма степен на неяснотата към какъв тип отношения ще се стреми Великобритания с ЕС, каза Ева Майдел и изрази увереност, че ако имат навременна информация, българските делови среди ще успеят да направят нужните промените в бизнес планирането си.

Като цяло Brexit може да се отрази неблагоприятно на хората и бизнеса в различна степен според изхода на преговорите, нито един от сценариите не може да замени ползите от членството на Великобритания в ЕС, заяви Майдел.

Повече подобни анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всяка трета БГ фирма ..."---Значи, излиза, че най-много (1/3) българските фирми имат бизнес с Великобритания.С останалите страни от ЕС - само 2/3. НЕма логика, ама нали трябва да плюем "Brexit"-a.
4
7
 
7
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Тази новина ясно показва,че решението на англичаните даизлязат от ЕС е правилна. И ще запо0чнат с летящ старт от 58 милиарда паунда икономия - които иначе щаха да отидат като печалба в другите страни от ЕС.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна новина.Дано има повече фалити и безработица.Повече от всякога имаме нужда от нова икономическа криза.Вижте какви балони надуха банките при недвижимите имоти.Време е за изтрезняване,че бая народ си повярва че доходите му са добри и тегли кредити като невиждал.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо имат толкова много бг фирми с Брексит????
1
2
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
*** как ми рипа дедовеца за всяка трета БГ фирма ако знаете...