Основният проблем на българина – инфлацията

Тя е провокирана от високите цени на горивата и тока
Обновена: 9 сеп 2022 13:27 | 9 сеп 2022 08:44, Камелия Цветанова
63
Основният проблем на българина – инфлацията
Снимка: Dnes.bg, архив

„Основният проблем за българските граждани е инфлацията. Тя е следствие на високите цени на електроенергията, природния газ и горивата. Тези три компонента трябва да бъдат управлявани, за да предотвратим следващото голямо наводнение“.

Това коментира пред bTV Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той припомни, че електроенергията е ниска за потребителите и бизнеса, но за природния газ и течните горива ситуацията не е такава.

„Цените на течните горива у нас би следвало да бъдат най-ниските в ЕС. Акцизите ни са най-ниски, производствените разходи са най-ниски, петролът е с около една трета под пазара на сорта „Брент“. Има три страни в ЕС, които са с по-ниски цени от нас. Това трябва да ни подсказва, че нещо не е наред“, допълни Велев.

Според него Европейският съюз не бива да въвежда таван на цените на руския газ, тъй като това е допълнителна намеса в пазара.

Асоциацията на индустриалния капитал ще изпрати писмо до властите с искане да се продължат настоящите мерки за компенсации за високите цени на електроенергията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: инфлацияВасил Велев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Star преди 1 година
Инфлацията е основен проблем на целия свят.Но специално за България,основния проблем след 10/10/1989 е непроведената Лустрация против комунистическият гнет,и неговите израстъци днес във лицето на бивши мутри убийци и настоящи политици и мастити бизнесмени.Цветът на българската мафия.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната задача на всеки управляващ е да работи за хората и да ни вдигат стандарта на живот. От няколко години след жълтопаветното наливане с бира и палатки качеството на живот се влоши рязко и безнаказаността на някои групи хора и корпорации станаха норма и никой не си и мърда пръста дори, а само прехвърля топката на останалите при положение, че има пълната власт и носи пряка отговорност.
48
0
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Браво! Господинът откри топлата вода! Айде сега г-дата дето са с претенции да влязат в следващия парламент да заемат открита позиция какво ще направят по въпроса, да го разпишат в платформите си, да го прочетем и после ще им държим сметка, ако не действат достатъчно активно по въпроса.
47
0
 
1
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
...и преди инфлацията парите бяха кът, ама щом така са ви наредили отгоре да пишете и тва ви е мярката за политкоректност, ясна е общата катинка.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 46 ; -Аз пък не разбирам твоята наглост защо е толкова голяма , след като ни пробутваш стари партенки-опорки на ГЕрП , че видиш ли , ПП са виновни , че слънцето залязва на запад ! Кажи нещо за 12-те години тормоз от мympaгеньо и връщането ни в средновековието и за вече три години напъни да се очернят ПП ,щото им спират кранчетата . Не знам др.Велев за какви завиимости говори , но може просто да си признае , че В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО ДНЕС Е ГЕрП ! Ти бойкотират ПП -ние страдаме ...
45
2
 
4
 
! Отговори
Аз... преди 1 година
...проблеми нямам, понеже вече не купувам нищо, освен препарати за чистене. Храна от село!
44
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ама сте *** батеееее!!1-най малко го грижа инфлацията нашия ,а за това говорят почивки по цяла Европа ,Турция,Малдиви и каде ли не,самия проблем на нашия е ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА И МЪЖЕ КОИТО ДА ЗНАЯТ ЗАЩО СА ИЗБРАНИ ДА НИ ВОДЯТ !! Иначе ,народа си се оправя и на тия НЕКАДЪРНИЦИ изобщо не разчита !!!
43
6
 
6
 
! Отговори
решението преди 1 година
Основния проблем е Румен Радев. Новото НС трябва да разгледа участието му в нарочно предизвиканата национална катастрофа. А протежетата му ще лъжат разбира се за да избегнат правосъдие.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам наглостта на ПП колко много били направили - ами какво сте направили като резултат няма, дори става все по-лошо нищо не сте направили, а ни върнахте 20 години назад когато царяха ментетата и хората се чудиха първо тока ли да платят или да купят храна.
41
1
 
16
 
! Отговори
da преди 1 година
На някой пука ли му за основния проблем на българина-важното е АЗ и МОИТЕ ХОРА да сме на власт,да вървят схемите,да лъжем качественно и да се множат милионите ни.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ __ КОЙ ТОЗ СМЕШ+НИК ???
39
1
 
39
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Основните проблеми на България са простотията, алчността, неграмотността, наглостта и завистта. Всичко друго е следствие от тях.
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основния проблем са комунистите. На времето не ги лустрирахме и те се заеха да съсипват държавата.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно -- основният проблем са евроатлантиците, те предизвикват инфлацията. На изборите ще гласувам само за партия, която ще ги прибира в Белене.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НОРМАЛНО - КОГАТО СИ ЗАВИСИМ ОТ ГАЗ 96% И ТИ ГО СПРАТ... ЧЕ ОТКАЗВАШ И НА ВСЯКАКВИ ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ.... ОТ ТУРЦИТЕ НИ ОСВОБОДИХА РУСИТЕ, НО ОТ РУСИТЕ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ! ПЛАЩАМЕ СИ ЦЕНАТА! БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА! 100 000 БЪЛГАРИ СА ЗАГИНАЛИ ПРЕЗ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ И ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА 0 ТОГАВА ТОВА Е БИЛА ЦЕНАТА. СЕГА ЦЕНАТА Е ДА ГЛАДУВАМЕ И СТУДУВАМЕ.
35
1
 
6
 
! Отговори
НА МЕНЕ СЪЩО преди 1 година
До: 34 (ИНТЕРЕСНО) И на мене ми е много интересно. Защо според тебе в Сърбия тогава цената на дизела е 3,80 лв (по курса на динара) след като Вучич и Путин са гъсти и се пишат приятели???
34
13
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Основният ми проблем е Русия начело с Путин!
33
4
 
27
 
! Отговори
мързела преди 1 година
За тези, които пишат по-долу, че българите сме мързеливи и т.н. - ето житейски опит - 10 години съм работил и съботи, и недели, и дистанционно от вкъщи (преди ковида), заплатата ми беше над средната за региона, в който живея... и какво от това? Нещо да съм постигнал - не съм. Струваше ли си - не.Толкова от моята камбанария за мързела и работохолизма.
32
11
 
3
 
! Отговори
Чарлз Шваб преди 1 година
Фалирайте банките те са производствен източник на инфлация, защото постоянно инжектират непокрит кеш в икономиките. Вземете от депозитите на малограмотиите държащи пари в банките за да покриете фалитите и загубите им. Национализирайте всичкото злато пари и край на инфлацията! Каквото каже сър СиДзиПин това е. Останалите болни неспособни и безполезните хрантутници-фураж за пилета в фермите на Градус и храна в фермите за Норки
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете валутният борд той сам ще падне скоро тогава ще видите какво се вика инфлация балканскимауглита .

Спонсорирани публикации