Пускат пробна серия на Lada Granta

Новата машина заменя остарелите модели 2105/2107
Обновена: 31 окт 2011 11:49 | 27 окт 2011 15:10, Красимир Ангелов
173
Пускат пробна серия на Lada Granta
Снимка: AutoMedia.bg

Руският автомобилен производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.

Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тестдрайвове.

Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.

Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големият багажник, повишеният комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краштестове, като според създателите й се е справила превъзходно с тях.

Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

Още снимки на новата Лада и новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: ладаLada Granta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
дженев преди 12 години
дааа...личи си ,че тук са пипнали от рено.Абе що не съдействат станадарта да ни стане като техния,ами ще се избият да ни пробутват"бюджетки".Щяла да стане най масовата машина за народа- дано не се задържи и тя 40 години на конвейра. Лошото,че и тая няма да мога да си я купя нова. Благодаря на досегашните правителства за непрестанната грижа за ЧОВЕКА....
164
0
 
2
 
! Отговори
Свидетел преди 12 години
Едно време в ГФР, Западна Германия де, ЕДИНСТВЕНАТА кола, за която имаше записвания, демек опашка, беше Лада Нива. А тази количка не е чак толкова лоша! Колкото до това, на какво прилича, прочетох няколко различни мнения! Май ще излезе като оприличаването на едно бебе - на мама, на татко, на баба и т.н. Днес никой не смее да прави резки движения - просто може да струва много пари. Е, има изключения - някои *** на ФИАТ, Тойота, Нисан, Крайслер... Но за всеки влак си има пътници.
163
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 12 години
*** *** вече не прозвежда и чушки и домати, но кусур винаги ще намери на някой!
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснака не е чувал за дизел
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изнесоха нарочно автомобилите, французите ни прекратиха лиценза и руснаците ни пробутаха москвичите. Толкова ли сте наивни??? Сега румънците ни продават Дачии, вместо ние на тях.
160
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Едно време в България се сглобяваха Рено - Булгаррено 8, Булгаррено 10, Алпина. По договор колите трябваше да де продават само на нашия пазар. Но нали сме си селски шмекерчета надребно... франсетата ни гепиха и "Чао!". Пренесоха производството в Румъния. Да си българин е участ, орисия. Не злобейте против руснаците! Първо 25% ст ВАЗ е на Рено. Второ - дизайнът сигурно не е руски. 3-то колата не е лоша и 4-то - къде сме ние! Прочетете нещо за Гиа, Джуджаро, Бертоне! Направете си някои изводи!
159
0
 
4
 
! Отговори
Ядосан преди 12 години
В наше село имаше един, който рисуваше магарешките каручки. Талант - дизайнер! Ей наша родна българска ***, слезте на земята, удушете дяволчето, дето ви шепне в ухото! Срещу кого рипате? Я прочетете колко италиански стилисти работят за фирми в Германия, UK, USA, Корея, Япония! Дали ще си купите точно тази кола, ми е през оная работа! Най-вероятно проблемът ви е съвсем другаде. Оцелявайте, макар не знам защо...
158
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пиян руски вирус пак пише глупости! Руснак-автомобилист! Това е виц, бе! Вие да сте продали автомобилен лиценз на някой? Мисля, че само купувате. Пробутвахте ни насила москвичите тук, защото никой не ви ги искаше. Мисля, че заводът фалира, нали?
157
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие в Русия не искате да карате тези отпадъци на колела, а очаквате ние да ви ги купуваме...Хахаха! В Москва има ли поне 5 % лади от всички автомобили, които се движат в града???
156
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 12 години
RUSSNAK - vie ste always wee da doidete pak pri pidorasite, no kakto ste ia podkarali mai niama da e zadylgo. Nalivate voda v melnicata na rusofobite. A kolite vi (za syzhalenie) sa absoliutni bokluci. Kak ne mozhahte da napravite pone edin svesten avtomobil za vek i polovina. A ebanie balhari tut ne prichem!
155
2
 
3
 
! Отговори
lowforce преди 12 години
пичове, защо трябва да сте такива хейтъри и защитници на всичко сделано в ссср-а? Какво като не се прави нищо тук, може би така нямаме право да си кажеме истината, че ладите са и винаги са били абсолютен ***!Тук не става въпрос за МИГ-ове или СКЪДОВЕ, а за автомобили.На никой не му пука кое оръжие е по-добро.И за да се насерете от яд-когато вашите бащи са карали лади(по-скоро лежали под тях за някой ремонт на 5хил км) американските им набори са цепели по highway-a с червен шевролет кабрио V8!
154
0
 
5
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Явно в България всички вече са ясновидци понеже само по фасадата познават всичките характеристики на машините. А на братята българи-*** пожелвам от време на време да четат произведенията на Алеко Константинов и тогава ще знаят защо България и на това дередже!
153
5
 
4
 
! Отговори
пич преди 12 години
Това си е чисто рено симбол 2010 година!!! поне на външен вид!
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре нова Лада, отколкото стар таралясник, в който са пърдяли "германски турци" или "италиански араби" на 500 хиляди километра!
151
0
 
10
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Те поне дна лада правят, ами българите какво правим?
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
151Според теб, това че руснаците могат да правят оръжия, но не могат да правят играчки/джаджи е повод за гордост ?
149
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Руснаците само коли немогат да правят.Смеят се и се подиграват повечето малумници от вас,но никой не се запитал защо?Руснаците са се насочили изцяло във военната промишленост и космонавтиката-Направили са оръжия които повечето държави не са и сънували. С 300,С 400,Болава,СС 23.
148
0
 
0
 
! Отговори
драйвър преди 12 години
Танкове да правят братушките и катюши,о,да-могат,но кола да ти напрвят....не и не.
147
5
 
1
 
! Отговори
Инджинеро преди 12 години
Шшшшшт колхозниците по-тихо там. Даже буквите сме ви дали ние, така че не плюйте много. Което си е си е- коли не можете да правите, електроника изобщо, текстил изключително. За жените и водката евала обаче :-)))
146
0
 
3
 
! Отговори
RUSSNAK преди 12 години
Egati pidorasite, sami ni6to ne proizvejdat, samo obsujdat..Da vi *** v guzu!Skoro shte doide da vi zemem pak! Shte vidim togava kakva pesenta shte peete! pidorasi!