Uber залага на шведското – 24 000 Volvo-та, автономни!

В тях ще бъдат разположени камери и софтуер за автономно управление
21 ное 2017 19:50, Екип на Bloomberg
6
Uber залага на шведското – 24 000 Volvo-та, автономни!
Снимка: Bloomberg

Uber ще закупи от Volvo 24 хил. броя от модела кросоувъри XC90, като след това ще ги преработи в самоуправляващи се и ще ги включи в автопарка си. 

Това съобщават агенция Bloomberg и Bloomberg TV Bulgaria.

Джиповете ще бъдат доставени на американската компания в периода 2019-2021. Цената за брой на модела XC90 е около $47 хил.

Uber вече провежда изпитания с автономни автомобили в няколко американски града. Към момента машините, които биват тествани, са производство какво на Volvo, така и на американския автоконгломерат Ford.

В кросоувърите, които предстоят да бъдат закупени, шведите ще разположат специални датчици, камери и софтуер за автономно управление. По време на тестовете в колата обаче ще се намира водач, който да може да поеме управлението по всяко едно време.

Още новини от сферата на икономиката и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юбер трябваше да закупи 24000 Лади с руски софтуер за кибер атаки леко преработен за автономно управление, ама като не си знаят интереса сега нека гонят Михаля с тия шведски таратайки.
3
3
 
9
 
! Отговори
кака Лара преди 6 години
Това отново е някаква глупава българска *** и НЕПРОВЕРЕНАновина, изкарана "из между пръстите" на някой журналист-дървеняк !В близките 10 години няма как да се пускат таксиметровиколи /без шофьори/ в натоварения градски трафик, та акоще да са сглобени и в Брусарци . . . в двора на баба ви Гина !
2
11
 
5
 
! Отговори
. преди 6 години
Шведско ... таратанци :) Докарвайте ги новините до край и представете фирмата с цялата информация , от доста години една Китайска фирма им дърпа конците.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Волво си е хубаво да го караш сам. А не с някаква американска простотия вътре!