Volvo ще прави коли от... пластмасови бутилки

До 2025 г. 25% от автомобилите ще имат рециклирани елементи
19 юни 2018 20:52, Красимир Ангелов
11
Volvo ще прави коли от... пластмасови бутилки
Снимкa: Volvo

Шведският производител Volvo реши да помогне на човечеството да се справи с боклука и затова частично ще оборудва автомобилите си с елементи от рециклируеми материали. До 2025 г. приблизително една четвърт от колите на бранда ще получат части от рециклирана пластмаса.

Шведите вече с гордост говорят за модела си Volvo XC60 T8. Хибридният кросоувър получи някои елементи, които не са направени от конвенционална пластмаса, а от рециклируема. В същото време разработчиците твърдят, че това не оказва влияние върху качеството на продукта.

Подът е направен от пластмасови бутилки и термопластмаса, както и от отпадъци от памучни продукти. За седалките и използван материал, в който има влакна от термопластмасови бутилки. Двигателният отсек на модела получи шумоизолация от материали, получени при обработката на стари седалки на автомобили Volvo.

По-рано в компанията Volvo Cars бяха обявали пълен отказ от използване на пластмасови изделия за еднократна употреба в офиси и по време на събития до края на 2019 г. До 2025 г. шведите ще организират своята работа така, че техните предприятия да не влияята върху климата на Земята.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Volvoпластмасови бутилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
sport преди 5 години
До ИванЩо за пример? Всичките автомобили стават все по-сложни. За една Дачия Логан вероятно може да ти отнеме и 30 минути.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а бг от употребявана мазна тоалетна хартия 100 процента депутатска
8
5
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
За справка: в сервиза имахме V70 1999та година, смяна на спирачки: 1 час. После сменяхме на Волво XC60 2015та година модел, смяната отне 3 часа + обучение с диагностиката на ръчната (начално и крайно положение на накладките) около 15 минути. Сами си правете сметката колко пари отиват за поддръжка само заради разликата между шведското и китайското.
7
8
 
2
 
! Отговори
Ами така преди 5 години
Откакто го купиха китайците, не съм си и помислял да си купя Волво, а преди си бяха култова марка :(
6
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Да вземат да филтрират океаните за добив на тонове пластмаса.
5
1
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До автора на статията - последно, рециклирани или рециклируеми? Щета и оставам с впечатлението, че играете тото с понятията. Компютри или компоти?
4
2
 
0
 
! Отговори
Leme преди 5 години
Tova ne se kazva Volvo...tova se kazva Volov.bg.ok
3
5
 
4
 
! Отговори
Panov преди 5 години
Че те от доста години си влагат рециклажи... затова гърмят блокове, глави, летят главини барабар с колелата, чупят се пружини по правите западноевропейски пътища...
2
3
 
13
 
! Отговори
Стийв преди 5 години
Моля всички които плюят марката да вземат да се съберат и да ми подарят едно такова пластмасово Волво.... аз обичам да ми е гадно
1
4
 
11
 
! Отговори
Смуки преди 5 години
Не че нещо, ама Волво е отдавна китайско притежание, така че нищо учудващо!