Бабо, веднага дай ?40 хил. Нямам толкова, мятам ти 6!

85-годишна жена от Русе е поредната жертва на ало апашите
8 сеп 2016 15:07,
24
Бабо, веднага дай ?40 хил. Нямам толкова, мятам ти 6!
Снимка: flickr

85-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за 6 000 евро, съобщиха от ОДМВР – Русе.

На 6 септември около 20:00 часа на домашния телефон на жената се обадил неизвестен за нея мъж, който с груб тон я накарал да слезе пред блока и да му даде 40 хиляди евро.

Жената му отговорила, че е пенсионерка и не разполага с такава сума, с което приключила разговора. Веднага на домашния й телефон се получило друго позвъняване от мъж, който се представил като полицейски началник, обяснявайки, че полицаи следят група телефонни измамници и я посъветвал да не им дава нищо, ако я потърсят.

Малко по-късно той отново се обадил, за да я информира, че са заловили измамниците, но я предупредил, че ако държи пари в банка има опасност измамниците да ги изтеглят и я посъветвал да отиде на другия ден и да ги изтегли, за да ги даде в полицията на съхранение. Жената си признала, че има спестени по сметка около 10 000 лева.

На следващия ден сутринта тя изпълнила указанията като отишла в банката и изтеглила парите – сума от 6 000 евро.

През цялото време, от момента на излизане от жилището до прибирането й, тя била търсена на мобилния си телефон от мнимия полицай, който й давал указания какво и как да направи.

Щом се прибрала увила парите в найлонов плик и фолио, след което ги хвърлила от терасата си на непознат мъж. Той ги взел и изчезнал, тя казала на мъжа на телефона, че ги е предала, а той от своя страна й обещал, по-късно същия ден отново да я потърси, за да свидетелства в полицията срещу измамниците.

Повече никой не я потърсил, а и тя не успяла да открие "мнимия полицай" на телефонния номер, който той й оставил за връзка.

Случаят е документиран от разследващите и е заведено дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тук вина има и държавата - вместо да пусак *** сериали на пенсионерите може да им пуска ограмотявщи филмчета от по пет минути през времето за реклами - Не си давайте парите, не си давйте парите, схемиет за измами са такива и такива. Баща ми години набиваше на баба ми да не се връзва, и като я потърсиха два пъти тя не се върза, но трябва да се работи със по-старите хора, защото са доверчиви.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не свършиха ли тези баби с тези хилядарки!
15
2
 
3
 
! Отговори
Нищо не знам преди 7 години
След като ожулиха баща ми с 50,- Евро, който дори и в Господ се съмнява, вярвам.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Телефонния скрининг, кой пенсионер го е нагазила деменцията ще продължава вечно и вечно ще има новооглупели пенсионери, които да хвърлят пари от терасите. Един ден и нас, които в момента им се смеем може да ни се случи. Това си е закономерно и прогресиращо старческо нарушение на мисловната дейност.Хиляди велики умове са стигали до деменция в староста си. Как да спасите родителите си от измамниците - няма начин, но ако вие не им приберете парите на сигурно място,то това ще го направят други хора.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникални забележителности на българската традишионна култура трупана от векове. Много интелект, много нещо, голямо чудо. Цветът на нацията.
12
1
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
А дали не ни прехвърлят тези от сайта?!? Всеки ден поне по един измамен и всичките в пенсионна възраст... айде бе!
11
0
 
13
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Смятай колко са облъчени тези ,за да е толкова изпълнителна. Изчакала на другия ден изтеглила и платила. И сигурно сън не е спала че не е успяла да събере цялата сума.
10
1
 
1
 
! Отговори
Etvar преди 7 години
Ohranitelnite chengeta sa neizcherpaemi na vaobrajaemi scenarii....po cial den gledat, sediat i misliat...kogo, koga, kade i kak da haknat...
9
7
 
7
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Ахахахахахаха, поредната кукувица. Ама и тази спестявала цял живот за погребение. Да ги намаляват тези пенсии, че да мирясат пенсионерите. Сега само се чудят през кой балкон да "фъргат" парите.
8
18
 
17
 
! Отговори
дам преди 7 години
85 годишните бабИ задължително гласуват за Тиквата. Само хора в деменция подкрепят ГРОБ.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май трябва да се забрани гласуването на хора навършили 65 години и на хора преди 21 години. Също да се въведе образователен ценз за избирателите.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после ей тия дементиралите ходят да гласуват.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, тези възрастни хора постоянно гледат новини....там нон стоп се говори за тези измами... Много лошо за жената,но все пак ....
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме боли за тези възрастни хора, че изпълняват всичко, каквото им се каже, без въобще да мислят. Кой е виновен, строят ли, при който са живели или наистина са толкова глупави?
3
18
 
12
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
Всеки тъмнозелен у Бг-то може да измами възрастен човек или дете с лекота. Защото възрастните хора са толкова лековерни, колкото и децата. Гарантирано от ГРОБ!
2
0
 
17
 
! Отговори
Спестовников преди 7 години
Акъл мореГлава шамандураДори Господ не щетаз бедна креатура...
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехааа, ама какъв театър! Пък един път се обадили, пък после "полицай" се обадил, пък да иде до банката... тия са по-изобретателни и от сценаристите на турските сапунки!Ей това е идея! Да кажем на турците да пуснат такъв сюжет в сапунките, че дано на нашите пенсии им остане нещо в главите и да не правят като любимата героиня, която в 1001 епизод разбра, че е измамена.