Анахид Тачева след измамата: Страх ме е да излизам!

Има много крадци вече у нас, коментира тв иконата
9 ное 2016 22:48,
72
Анахид Тачева след измамата: Страх ме е да излизам!
Снимка: Архив, Булфото

"Толкова много крадци има вече у нас. Казвам си честно, мен ме е страх да излизам сама след 18 ч, когато вече е тъмно. Да ти стане жал за времето на Тодор Живков". Това коментира бившата телевизионна говорителка Анахид Тачева пред "24 часа" по повод телефонната измама, на която е станала жертва.

Още по темата

"По онова време сама си тръгвах посред нощ след емисия от Телевизионната кула до трамвайната спирка "Петър Берон". Никога не съм се притеснявала да вървя сама и то жена като мен - млада и хубава", спомни си тя.

На 8 ноември тя е била измамена по телефона. По данни от полицията тя дала на мошеници над 10 000 лева в пари и бижута - 4000 лева, 1300 долара и 650 паунда. Пред "24 часа" спомена, че е имало и евро. Също и бижута - 2 масивни златни гривни, 5 златни пръстена със скъпоценни камъни, перлени огърлици и обеци.

"Обади ми се един човек на домашния телефон. Беше с доста неприятен говор, просташки. Говореше ми: "Сега ще дойдем да те оберем, ще ти отворим вратата." Директно ме заплаши, което много ме притесни", обясни Тачева.

Малко по-късно й звъни друг мъж, но вече на мобилния й телефон. Второто обаждане е коренно различно, мъжът звучи изключително интелигентно, представя се за полицай, пита я дали не са се обадили да я заплашват и й предлага да я защитят и пазят.

"Толкова бях паникьосана, че им повярвах, че ще ме защитят. Не гледам много телевизия и не знаех колко са изобретателни крадците".

След разговора с мнимите полицаи уплашената тв говорителка събира каквито пари и бижута има вкъщи, слага ги в една торбичка и ги пуска. Човекът от телефона й дал указания как да го направи с обяснението, че те ще пазят ценностите й, след което ще й ги върнат. Нищо обаче не й върнали.

Притеснена, че няма никакви пари, отишла да изтегли от банка, където й превеждали пенсията. Момичето на касата я видяло колко е притеснена и я попитало какво се случва. Тя споделила какво е станало, като подробно й разказала всичко. Така служителката се обадила на истинските полицаи, които пристигнали веднага.

"Много полицаи дойдоха. Е, парите, които пуснах, не са внушителна сума, но са такива, които съм си събирала и с които преживявам", каза тя.

Малко по-късно Тачева отива в 4-о РПУ заедно с внука си Митко - сина на Димитър Цонев. Там дава показания, но служителите й обясняват, че вероятно ще се заемат с разследването на нейния случай чак след един месец.

"Представяте ли си, чак тогава ще ми дойде редът, толкова много кражби има", възкликна тя. "А и златото вече може да е разпродадено навън, ако са го изнесли в Румъния", предполага Тачева.

Полицаите й казали, че най-вероятно нищо няма да може да се направи. "На Стоянка Мутафова да не би да й върнаха нещо", пита реторично тв говорителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая като я гледам е добра музикантка,би могла да ми изсвири нещо.
44
3
 
3
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Анахид Цонева/ Тачева/ и както още иска да се казва вече е изкукуригала, изкукала, изкуфяла, откачила...Няма друго обяснение за постъпката и.
43
1
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Престъпници винаги е имало и ще има ! НО ,в едно тоталитарно общество престъпността като цяло, се свежда до минимум ! По простата причина , че по-големи престъпници от управлявашите НЯМА. В демократична България /понеже управляващите са честни и почтени хора / престъпниците действат със замах! Няма кой да се занимава с тях. А и всички властимеющи искат за отрицателно време да забогатеят като колегите си от Западна Европа! Няма да се излагат и срамуват, я !?!?!
42
0
 
1
 
! Отговори
Митко до Плавник 49 преди 7 години
Говорим за стационарни телефони, не за мобилни услуги.Виваком НЕ предлагат услуга ограничаване на група от входящи разговори при стационарна телефония. Майка е на 88 години, оставил съм й ГСМ, но не мога да я накарам да говори по него. Свикнала е със стационарния телефон. А в чужбина още през 2000 г. имах възможност чрез интернет администриране да си ограничавам входящите разговори и да правя групи с преференции, и то при стационарна телефония.
41
5
 
5
 
! Отговори
Минка преди 7 години
Жалко е, че и тя е започнала да изкуква! Но не е права за едно време - просто е извадила късмет, а то и тогава нападаха и изнасилваха, само дето не го съобщаваха в новините...
40
0
 
1
 
! Отговори
Voi do nebesata преди 7 години
Chervenite chengeta sa napravili drebna usluga na pensionirania mladojenec pilot agent.S armenska usta da zapushat ustite na bulgarite, turcite, c-ganite, rusnacite, romancite v bg.
39
0
 
7
 
! Отговори
Боже преди 7 години
Тази жена я гледахме 20-30 години по телевизията и някои даже мислят че е "авторитет". Аз поне си мислех че е информирана.Виж какви балъци оформяха общественото мнение.Сега ще гласуват за президент.А после се чудим защо нещата не вървят в БГ.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм виждал и чувал Арменци да работят тежка работа
37
0
 
3
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
До МиткоВиваком го има това, но го предлага само за услугата си за деца Viva Bipper. Мобилните оператори в чужбина имат идентификация на обаждането и предупреждават например, ако ти звъни телемаркетинг фирма. Можеш съответно и да блокираш такива обаждания. Това би било много полезно и при телефонните измамници. Например, ако ти излиза на екрана, че ти звъни предплатена карта и номера не ти е познат...набиваш червеното копче и лягаш да спиш.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арменците имат пари и злато , знае се от 50 години насам истинското и име е Анахид Мелкон Тавитян
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Толкова бях паникьосана, че им повярвах, че ще ме защитят. Не гледам много телевизия и не знаех колко са изобретателни крадците"Хахаха таа не работи ли дълги години в телевизията , явно толкова много намразила телевизията че не гледа вече
34
1
 
10
 
! Отговори
Митко преди 7 години
За телефонните измами вината изцяло е на Виваком, защото НЕ ЖЕЛАЯТ да предоставят възможност за ограничаване на входящите разговори. Ако както при другите оператори има възможност за образуване на група от номера, на които да са разрешени входящи повиквания, а всички останали да се отказват, измамниците ще пият една студена вода...Това го има при нормалните чужди оператори от повече от 5 години - управление на акаунта през Интернет с включване или изключване на услуги.
33
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Уж интелигентна жена, пък се е хванала на тази въдица. Явно и тя вече е изкукуригала.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тая съвсем е изкукала вече. Гледах я в едно предаване на Милен Цветков. Три пъти го попита "Ти кога дойде при нас", а той три пъти й отговори, че е дошъл в телевизията след като нея са я пенсионирали.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха, аз какво ви казах вчера?Тая е просто ГЛУПАВА, като цялото й поколение *** кланящо се на мумии.Страх я било да излиза!?Защо?Те искат да им дава пари, не да й правят нещо.Бaxти тъпата.
30
4
 
6
 
! Отговори
ИСКАМЕ РАДЕВ преди 7 години
....ДА ЧЕТЕ ЧУЖД ВЕСТИК НА НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ ---- И ПРЕВЕЖДА , ПРЕД НАРОДА В ЕФИРА!!!НЕКА ГО НАПРАВИ --КАТО БАРЕКОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАЛИ ИМА ---СВОБОДА НА СЛОВОТО И РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА КАНДИДАТИТЕ???НЕКА ПОЛОЖИ ТЕСТ --ЗА ЕЗИК /пред народа в ефир/НАЛИ ПОДЛОЖИХТЕ МИТЬО ПИЩОВА НА ТЕСТ ???!!!!!/..Митьо ----СИ РЕШИ ТЕСТА..ХА,ХА,ХААААААА../ЗАЩО БЯГАТЕ ..ЗА РАДЕВ??!!НЕ МОЖЕ ЛИ....ХА,ХА,ХАХАААААААААААААА
29
11
 
14
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Много ме радва как оправдава простотията си с "онова време", когато се прибирала по шубраците.
28
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не вярвам на на тази история. Може да е проиграла състоянието си на комар. Много еднообразни станаха случките, които ни разказват.
27
11
 
12
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖЕТЕ НАРОДА! преди 7 години
РАДЕВ ЗНАЕ НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ ---КОЛКОТО БАРЕКОВ!!ДАЙТЕ МУ ВЕСТНИК-----ДА ПРОЧЕТЕ НЕЩО И ДА ГО ПРЕВЕДЕ!НЕКА МИНЕ ТОЗИ ТЕСТ----КАКТО ГО НАПРАВИ МИТЬО ПИЩОВА!
26
3
 
22
 
! Отговори
някой преди 7 години
Измамниците се обаждат от "СКРИТ НОМЕР", изписан на дисплея като "LICHEN".Почти всеки месец ми звънят от такъв номер и изобщо не отговарям - толкова е просто!И си спестявам нерви и безпокойство.Дори не отговарям на непознат GSM номер.Какво имате да разговаряте с някого, който си крие номера - ясно е, че е телефонен измамник.След 3 месеца ми изтича договорът на стационарния телефон и ще го закрия, защото ми стана досадно да ме търсят измамници.Ясно е, че управниците не ги интересува това.