"Замразени" пари и опасни бежанци – креативна ало измама

"Майор Цветков" и заръките му оставиха баба от Бургас без 400 лв.
6 дек 2016 16:07,
7
"Замразени" пари и опасни бежанци – креативна ало измама
Снимка: Flickr

Находчиви телефонни измамници вкараха в схемата и "опасни" бежанци, става ясно от последната измама, регистрирана в Бургас.

69-годишна бургазлийка от жк. "Лазур" получила обаждане по телефона от непознат, който се представил за "майор Цветков" от Първо районно управление. Той заявил, че се нуждае от съдействие при провеждането на акция по залавянето на опасни бежанци.

Жената трябвало да събере наличните пари и ценности в дома си, да ги постави в найлонова торба и да я скрие в хладилника, защото бежанците имали уред, с който ги засичали и единствения начин да ги спаси, бил да ги съхрани в хладилник.

Въпреки странните аргументи на "майора", възрастната жена се хванала на въдицата, събрала 400 лв. и ги мушнала в хладилника.

За по-сигурно в торбичката с банкнотите тя сложила и документи за банковите й сметки, пише "24 часа".

Не след дълго мнимият полицай отново се обадил, този път с други указания - да закачи торбата с парите и документите пред дома си и да се заключи в апартамента. Пенсонерката изпълнила и тези заръки и зачакала.

Едва след няколко дни възрастната бугазлийка си дала сметка, че е измамена и се оплакала в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега разбирам кой стои зад резултатите от изборите ;-) Народът гладува ама бута парите в хладилника и ги слага по дърветата.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нищо чудно че пенсионерите се хващат на тези въдици те още си живеят при Милиционерският режим когато за тях Милицията беше и майка и баща. Но тогава нямаше такива бандити които да посмеят от името на Милицията да правят золуми. Ако го хванеха такъв по онова време отиваше в Белене за закуска на Свинките. А сега като го хванат най много да търка нара за 24 часа и после го пускат да продължва. Не! Така престъпност не се бори! Бори се със здрави мерки теглилики и со малко кютек!!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки може да бъде измамен. Въпросът е защо МВР не хваща престъпниците?! Най-вероятно полицаите са комбина с измамниците.
2
1
 
14
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Това вече добива мащаб на тотална епидемия. Явно не могат да има спрат пенсиите на пенсионерите, защото вярно няма да има какво да ядат (дали). Но пък дали не е редно да им се спрат телефоните ли? Да се чуди човек как да ги предпази тези...
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете на пенсионерите, че полицията е девоенизирана и няма майори.