Наркоудар: Четирима в ареста за 40 кг хероин

Ямболската полиция с акция за задържане на наркодилъри
23 дек 2016 13:52,
1
Наркоудар: Четирима в ареста за 40 кг хероин
Снимка: архив Reuters

Мъж от Ямбол и още трима от тополовградското село Радовец са задържани за притежание и пласиране на голямо количество хероин. Резултатите от разработката, в която са участвали служители на три регионални дирекции, бяха обявени тази сутрин на извънреден брифинг в Ямбол.

На 21 декември полицаите проверяват паркиран близо до търговски център автомобил, в който намират 5 кг хероин. На практика акцията е осуетила сделка по продажбата на дрогата, съобщи "24 часа".

Тъй като един от задържаните е от село Радовец, спецченгетата са претърсили къщата му там. Тя се оказва истинско наркодепо - в имота са намерени още 35 кг хероин.

Днес четиримата обвиняеми ще бъдат изправени пред Окръжния съд, тъй като прокуратурата поиска за тях постоянна мярка задържане под стража.

Преди седмица пратка от 50 кг хероин бе задържана на зелена граница близо до бургаското село Белеврен.

През август раница с 16,7 кг от същия наркотик е намерена в местност на територията на община Тополовград. За това се води дело срещу неизвестен извършител.

Не е изключено задържаната в Ямбол дрога също да е прекарана през границата като "хонорар"  на каналджии, като след това трафикантите  се опитали да я изтъргуват, смятат осведомени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Коледа и Нова Година ще са по-малко весели за дрогарите и дрогарките.