3,5 т нелегален алкохол задържаха в Карнобат

Той вероятно е бил предназначен за Черноморието
25 юни 2017 17:22, Елка Василева
13
3,5 т нелегален алкохол задържаха в Карнобат
Снимка: Агенция "Митници"

Близо 3,5 т нелегален алкохол задържаха митнически служители от Митница Бургас при проверка в три частни имота на територията на Карнобат, съобщиха от Агенция "Митници".

И трите имота са собственост на свързани в роднинска връзка хора. Проверката е направена от митнически служители със съдействието на сектор "Икономическа полиция" в ОД на МВР Бургас на 22 юни едновременно и в трите имота.

Митническите служители проверяват на територията на първия частен имот регистриран специализиран малък обект за дестилиране /казан/ за варене на ракия, в който откриват наличието на 115 литра етилов алкохол.

Други 50 литра течност в туби с характеристики на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория частен имот.

Рекордно количество от 3 240 литра нелегален етилов алкохол е иззето от третия частен имот на територията на Карнобат- необитаема новопостроена жилищна къща с висока ограда.

Установено е при проверката, че ограденият жилищен имот е приспособен в склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки. Там е открит 500-литров PVC-бидон с монтиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност с характеристики на етилов алкохол, както и наличието на голямо количество празни бутилки. Други 2 940 литра етилов алкохол са открити в "склада" в пластмасови бутилки по 10 литра.

Цялото количество от 3 405 литра нелегален етилов алкохол е иззето. Не са представени никакви документи за произход и платен акциз на иззетия алкохол. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от лабораторната експертиза ще бъде образувано административно наказателно производство.

Вероятно нелегалният алкохол е бил предназначен за снабдяване на обекти по Черноморието през туристическия сезон, се посочва в съобщението.

Работата по случая продължава съвместно със служители от "Икономическа полиция" в ОД на МВР Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Глупости, това си е алкохол на МС Апаша :) един от каналите му, нали се сещаш че митничарите в завода имат работно време. Това се изнася по поставени лица и по *** махала за да се пласира на дребно :))) ако Карнобат пламне не могат го огасят от наличния спирт по гаражите...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната дребна риба я опекоха. А карнобатската акула не могат. Хапе!
10
2
 
2
 
! Отговори
До слънчака - допълн преди 6 години
Ако алкохолът е мене, има голяма вероятност от инцеденти, понеже се консумира в огромни количества. От това следва, че никой мениджър няма да си сложи главата в торбата да купува некачествени алкохол с рискове за клиента, понеже главният отговорен за поръчките и доставчиците е той. Стане ли фал, той е на топа. А ако се докаже че е знаел за продажба на фалшив алкохол който е опасен за здравето може и в зандана да полежи, затова отиваме към контрабанда със която се ощетява държавата!!! Т.е. Нас
9
0
 
3
 
! Отговори
До слънчака преди 6 години
Пич, в 80% от нелегалния алкохол не е мене, а контрабанда. Т.е. Не плащат акциз за него, затова е ПО-ЕВТИНО и предпочитан при олинклузивите. И като напишеш подобен коментар като твоят със правописна грешка на Очите - два пъти и съдържанието му губи много от силата си.
8
2
 
8
 
! Отговори
От Слънчака преди 6 години
90% от Алкохола който се предлага безплатно в Оинклузивите е нелегален ментак.Това съм го виждал с учите си!! Компания ДИТ на Румен Чандъров която менажира х-л Еврика и Маджестик трови туристите си с Ментета.Както и много други но няма да назовавам други фирми защото не съм ги виждал с учите си от къде и как доставят алкохола!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карнобатска гроздова - мека топлина.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека после хотелиерите ни и бизнесът пак реват "ама то ние предлагаме високо качество, пък туристите се оплакват и младите не искат да работят при нас а бягат в чужбина".Хотелиерите заслужават всичките да фалират точно заради ей тия мизepии.
5
3
 
8
 
! Отговори
Мустафа Манаф преди 6 години
Жалко...Този алкохол беше предназначен за празника на мюсюлманите...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това с 50-те литра беше смешно :Dтия дето живеят над нас това ще го излокат за нула време :D
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На слънчака се смуче по 300 тона огнена вода на денонощия, тия ФаналЕ 3 тона и бият тъпаните и си правят селфита :) Съседите са ми дансаджии, цялата фамилия и бълват нелегална ракия в промишлени количества. Нема кой да ги барне, нали са от "колегите"
2
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
После на Слънчака буйствали!
1
0
 
20
 
! Отговори
Само предполагам преди 6 години
Минко Стайков- апашА, собственик на винпром Карнобат, най - вероятно разчиства конкуренцията