Горски откриха служебната си кола залята с масло в Бургаско

Опитът за сплашване е след проверка в ДГС Ново Паничарево
13 юли 2017 17:45, Анисия Иванова
3
Горски откриха служебната си кола залята с масло в Бургаско
Архив: Булфото

Горски служители откриха служебния си автомобил залят с масло и с отвинтени болтове на гумите. Опитът за сплашване на горските е от тази нощ, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Около 01.00 часа е проведена съвместна акция на горски служители от Регионална дирекция по горите – Бургас и Държавно горско стопанство - Ново Паничарево. След рутинната проверка проверяващите открили автомобила на горското стопанство, временно паркиран в с. Индже войвода, залят с масло и с отвинтени болтове на гумите.

Служителите сезирали полицейското управление в Созопол. Извършват се следствени действия.

Поредният вандалски акт срещу горската служба е реакция на засилените мерки и действия срещу бракониерството в района.

Изпълнителната агенция по горите напомня, че преди дни, на 7 юли, около 22.00 ч. по време на специализирана акция, проведена от същия екип на РДГ Бургас и ДГС Ново Паничарево е заловен бракониер, превозващ убит бременен женски заек.

Незаконно убитият и превозван дивеч е бил скрит в калника на "Лада Нива". Джипът е спрян и заловен на селски път между селата Индже войвода и Крушевец и е бил управляван от член на ЛРС Ново Паничарево, ловна дружина с. Индже Войвода.

Мъжът е имал в себе си редовно издадено разрешително за лов на сръндак и хищник. На бракониера е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча и колата му е задържана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Същия преди 6 години
А тоя същия горски защо не си признае колко (колежки) е водил в тоя кантон по време на дежурство в това забравено от бога село и колко пъти негови селски потърпевши са му имали зъб за това или за това че е надменен горски.! Тоя камион дето го смачка преди време му е малко изглежда и недостатъчно.?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завалийката ... бракониера заловен при спец акцията с заек. Шок ! Как не са го опандизили не знам. Заек убил ужас. Те хората милиони и милиарди крадат...ние тука в новините пишем за зайци. Жалки са журналята с тези новини.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и с отвинтени болтове на гумите.---------------------------:D Сами са се отвили от жегата бе :D