Нов удар на ало апашите: Перничанка метна 16 бона

Измамили я, че се провежда спецоперация в миньорския град
19 юли 2017 13:00, Анисия Иванова
22
Нов удар на ало апашите: Перничанка метна 16 бона
Архив: Булфото

Перничанка на 77 г. е измамена с 16 000 лева, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Използвана е позната схема с провеждаща се полицейска акция.

Вчера около обяд на домашния телефон на самотноживеещата жена се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че в града се провежда специализирана полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.

Мнимият полицай поискал всичките пари, които има жената с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне.

Казал на пенсионерката още, че е възможно и тя да стане жертва на престъпление, след което потърпевшата била заплашена от друг мъжки глас, който всял страх и паника у нея.

Така обърканата и изплашената жена събрала всичките 16 000 лева, които имала вкъщи и и ги изхвърлила през терасата. Когато няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
34
 
! Отговори
Пак съм Хм... преди 6 години
Хайде да бъдат така любезни тези, които са сложили минуси на коментара ми по-долу, да обяснят защо не са съгласни с мен. Минусите им нямат никаква, ама никаква логика.
18
1
 
33
 
! Отговори
ц преди 6 години
хаха крадливите комунисти нямали пари и пенсия... малко им е... и жилищата да им земат долна зган
17
0
 
34
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 6 години
Госпожата доста винкел е върнала на вторични....
16
1
 
36
 
! Отговори
DJAC преди 6 години
Светът ще се свърши,простият българин никога
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ODESSAако си на годините ми -и ти си крал от заплатата и данъците ми. ако си по-млад ,значи баща ти го е правил. едно време само членовете на вашата крадлива бкп бяха на големи длъжности,големи заплати и сега - с големи пенсии и хотели по морето. в картата пари нямам,защото пенсията ми е малко,преди това - заплатата ми, а още преди това - баща ми е бил в лагер. а твоя ?
14
0
 
40
 
! Отговори
Тачо преди 6 години
До АнонименТе тея 16 000 лева, бабето ги е събирало от 95 насама. И баба ми имаше 10 000 лева, но успях да я убедя, да ги похарчи за климатик и нови мебели. Дажи и помогнахме с такто да ги инсталира и спестихме доста пари за транспорт и ремонти. Жената си събира стотинките и е просто ужасно, че някоя нагла твар, ще се опита да излъже податлив човек (каквито са хората, над 70-75 години, просто е факт), ограбвайки го от последните му пари.
13
0
 
40
 
! Отговори
Ар преди 6 години
Последния път, кгоато се опитаха да минат дядката ми с този номер, го задържаха от полицията, защото хората го видели, качен на покрива, насочил пушката към кофата с ***, в която УЖ пуснал парите. Радвам се, че му се размина, защото иначе щях да го съдят за убийство, въпреки, че на неговата възраст, можееше ид а го пуснат, което нямаше да е лошо нещо. Такива трябва да ги избиваме, без да му мислим.
12
2
 
38
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Измамниците мамят хора на всякаква възраст, но само пенсионерите се оплакват в полицията, че са измамени. Факт!
11
4
 
49
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Не мога да повярвам колко са наивни възрастните! Ще гладува и мизерува, и накрая ще метне спестеното с глад и лишения от терасата, моля ви се... И то колко много пари... Бил беден народът. Беден, ама си умира от желание да е Шерлок Холмс и да си хвърля парите от балконите, да ги оставя по пейките и къде ли не. Егати просто...та, егати държавата! Къде сте, господа депутати, охранителни и разследващи органи с тлъстите заплати, а? Че хванете ги най-после тия алоапаши... Или и вие сте в схемата?
10
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата тази работа започва да ми изглежда доста съмнителна. Уж пенсионерите били мега бедни, пенсиите били безкрайно ниски и недостатъчни дори за оцеляване, а вече стотици (да не кажа хиляди) пенсионери изкачат с огромни суми... дали всичко това си е чиста измама или е пране на пари?!
9
1
 
52
 
! Отговори
Не е трудно! преди 6 години
Колеги...толкова ли не може да се направи нещо за тези апашита да се спрат! Давам пак идеята...В Турция също бяха почнали с тези измами, НО държавните органи веднага на обществени места из цяла Турция лепнаха на спирки, по банкоматите, предупредителни съобщения, освен това тези съобения идват често и по телефоните и се пускат "Каму спотове" между рекламите(държавни реклами) на които викат "В никакъв случай полицай, прокурор и съдия... Няма право да иска пари от теб за НИЩО)...ИМА голям ефект!
8
1
 
46
 
! Отговори
изи преди 6 години
Как така не ги хванаха толкова години? Май някой има интерес от това.
7
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсиите май са твърде високи !
6
3
 
33
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Удари на -бол,а удари по -не.
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми се обаждат за някаква бяла карта. Сиктирдисах ги.
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИЯ СА НАЙ-ГОТИНИ ДЕТО МЯТАТ ПАРИТЕ ПРЕЗ БАЛКОНА!!! ПРОСТО СИ ПОКАЗВА, ЧЕ В ГЛАВАТА НЕМА НИКОЙ!ЖАЛКО Е, ЧЕ ЛЪЖАТ СТАРИТЕ ХОРА КОИТО ПОВЕЧЕТО СА СЪС ЗАХАР И НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ СВЯТ СА!
3
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много малко хвърлила, само 16 хилядиСледващият път да хвърли повече
2
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обърканата и изплашената жена събрала всичките 16 000 лева, които имала вкъщи...........Боже, в картата ми има 9 лв. , а в къщи -8. аз съм още по-объркана и изплашена как да изкарам до 30-ти...да не говорим - до 7-ми до пенсия! какво повече от това може да ме изплаши?
1
17
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Българинът трябва да се научи да се застрахова, защото животът е непредвидим. По света се застраховат за какво ли не. Добър застраховател ще ви предложи поносима цена, прилично покритие на риска и така хем ще сте спокойни, хем ще спечелите от вложението си. Не са много тука такива застрахователи, но ето един читав - БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР