Зад решетките: Обирджиите от кв. "Люлин" остават в ареста

Все още полицията издирва Краси Мраморския
Обновена: 21 дек 2017 18:59 | 21 дек 2017 18:48,
4
Зад решетките: Обирджиите от кв. "Люлин" остават в ареста

Потвърдена е мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Стоян И. и Николай А., обвинени за грабеж, вещно укривателство и държане на наркотици с цел разпространение. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. При грабежа избяга Краси Мраморския, който още се издирва.

На 11 декември двамата обвиняеми се качили със стълба на втори етаж и проникнали в офис, намиращ се в търговски център в жк. "Люлин“. За да не бъдат разпознати, криминално проявените мъже били маскирани по време на извършване на престъплението. След като заплашили пазача, те изхвърлили навън касата с намиращата се в нея парична сума в размер на 10 000 лева, предаде "Фокус".

Още по темата

С откраднат лек автомобил двамата се придвижили до подземен гараж в същия жилищния район и го укрили там. През цялото време обвиняемите не знаели, че били следени от полицейските служители, които след извършената операция са ги задържали, като към онзи момент металната каса била в автомобила, но празна.

В хода на образуваното досъдебно производство били извършени няколко експертизи, които установили наличие на ДНК на Стоян И. на място в офиса и трасологична следа от подметката на обувка на Николай А.

При претърсване в обитаваните от тях домове са били намерени множество вещи, заявени като откраднати от различни граждани. Към настоящия момент е направен оглед на веществените доказателства и са разпитани свидетели за установяване принадлежността на вещите.

В днешното съдебно заседание състав на Апелативен съд - София прие доводите на прокурора от Софийската апелативна прокуратура, че е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършителите на престъпленията и съществува реална опасност от извършване на друго престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари