Тютюн за наргиле е разкрит на "Капитан Андреево"

Стоката е за над 600 000 лв., задържан е латвийски шофьор
Обновена: 20 мар 2018 14:02 | 20 мар 2018 12:07, Анисия Иванова
0
Тютюн за наргиле е разкрит на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители разкриха 1200 кг тютюн за наргиле, отклонен от митнически режим "Транзит". Стоката е на стойност около 600 000 лв., засечена е на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Митниците.

Акцизната стока е била по документи в товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на 18 март сутринта на трасе "Изход товарни автомобили", управляван от латвийски гражданин.

Шофьорът на камиона е декларирал, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват индикации за несъответствие на съдържанието с декларираните стоки.

Извършена е физическа проверка, при която митническите служители установяват, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, но липсва декларирания тютюн за наргиле.  Т.е. тютюнът за наргиле е отклонен от митнически  режим  "Транзит".

Срещу шофьора на камиона - латвийски гражданин, е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари