?700 млрд. спасяват от кризи Евросъюза

Лидерите на ЕС обсъждаха финансовата стабилност
Обновена: 25 мар 2011 08:59 | 25 мар 2011 08:53,
19
?700 млрд. спасяват от кризи Евросъюза
Президентът на ЕС Херман ван Ромпой. Снимка: Reuters

Срещата на върха на Европейския съюз снощи съгласува финансовите параметри на постоянния Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), съобщи президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Общите активи на ЕСМ бяха утвърдени в размер на 700 милиарда евро, а непосредственият кредитен капитал ще съставлява 500 милиарда евро", посочи Ромпой.

"Частта от ЕСМ, която ще бъде под формата на налични пари, ще достигне 80 милиарда евро. Първите средства от тази част ще започнат да постъпват от юли 2013 г. и ще бъдат внасяни в продължение на пет години на ежегодни траншове", отбеляза той.

ЕСМ има за цел да осигури стабилността на финансовите основи на еврозоната. Той ще замести съществуващия в момента временен стабилизационен фонд на ЕС, чиито финансови активи достигат 440 милиарда евро.

Ромпой заяви също, че възможното преразглеждане на условията на финансовата помощ, предоставена на Ирландия, ще се обсъжда след провеждане на тест за устойчивост на ирландските банки.

От своя страна председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу каза, че срещата на върха на ЕС няма да взема решение за отпускане на финансова помощ за Португалия.

Той изрази увереност, че страната може сама да изпълни програмата си за финансова стабилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
A4o преди 13 години
И къде отиват всичките тези пари - в банките , а от там потъват някъде в незнайна и тъмна дупкаааа....!!!!!!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
***! И пак ***! Да, -- ще ми кажат демократичните малоумия, -- ама европейски-и-и!Здравейте, бойковчета!...
16
1
 
1
 
! Отговори
eii kreteni преди 13 години
Ei *** shto mu slagate minusi na "minuvach" kato e 1000000000000000% prav za tova koeto e kazal?? kretenoidni humanoidi....
15
3
 
11
 
! Отговори
minuvach преди 13 години
Що се касае до България (къде сме ние, както се казва) то формално сме в ЕС, но България е платила за годините членство в ЕС повечe (като вноска в съюза), отколкото е получила, т.е. ние - "богата България" финансираме ЕС (ЗЕС) !!!
14
1
 
4
 
! Отговори
minuvach преди 13 години
ЕС е ЗЕС (Обединеното кралство, Франция, Белгия, Люксембург и Нидерландия, Западна Германия и Италия), в накаква степен + Дания,Ирландия, Австрия, Швеция, Финландия. Всички други лицемерно бяха приети и по същество СА РАЗШИРЕНИЯ на пазарът има (на ЗЕС), на които да пласират стоки и/или услуги, защото населението на ЗЕС е малко и не могат да се развиват екстензивно!
13
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 13 години
Кой ще внася парите в този фонд? Защо България изобщо ще участва в спасяването на издънките на еврозоната, след като даже не сме членове?
12
5
 
10
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Айде да се разпада тоя ЕС вече. Нищо хубаво не е станало откак е създаден, само кризи и протести във всички страни. Толкова протести и недоволство никога преди не е имало.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Непрекъснатото печатане на пари и раздаването им на забатачилите се държави ще доведе до нова супер криза от която няма да има измъкване.
10
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Аве как става този номер.Обама спаси САЩ със 700млрд. Европа се спасяват пак с толкова. Много еднакви им излезнаха сметките нещо, май парите идват от едно и също място. Имам чуството, че колкото повече пари се наливат толкова по зле става положението.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
?700 млрд. спасяват от кризи ЕвросъюзаА откъде да ги вземем?От Либия! - тя има петрол и злато и няма дългове!
8
4
 
4
 
! Отговори
работещ преди 13 години
До 4:Простакът не е 1, ТИ СИ! *** си като *** и като всички мързеливци чакаш само отнякъде да вземеш. До кои заеми не можеш да стигнеш, бе *** българско червено? Нали тия заеми, до които сме "стигнали", нито ги усвоявате по предназначение (крадете ги), нито е ясно, как ще ги връщаме. До момента, на ЕС сме им дали поне 3 пъти повече като вноски, които няма да ни върне никой, отколкото те са ни "дали" заеми, които ще връщаме ние.Така че, заври си главата в *** и млъкни, изродче.
7
3
 
6
 
! Отговори
VDCH преди 13 години
Печатницата за пари прадължава да работи стахановски, но до кога...? Жалко, че такива като Ромпой ни ги представят по медиите като Свети Петъровци и много заблудени българи им вярват и продължават да мислят, че са нещо по-различно от нашите и политици и нямат представа накъде бутат света.
6
2
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Май ти си простака,че си нямаш и понятие,какво значат тези,,заеми,,.Тия пари идват от нищото,виртуални,ама целта е да закопват държавите и съсипват икономиките,за да заграбят ресурсите им.
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа и света се управляват от бездарни и безпринципни гейове. Алчността и двойните стандарти са взели връх над всичко. Човечеството върви към гибел. Само вижте какво се случва в последните години.
4
2
 
9
 
! Отговори
ivan преди 13 години
evropeiskite bankeri i te trqbva da se napapkat ne samo amerikanskite. kak she izostavame taka moshtno v trupaneto na miliardi. ajde sega se zapitajte kade otidoha parite dadeni na irlandia kato "pomost". frenski, nemski i holandski banki li chuh? da ne zabraviame sashto kade e gospojata koqto zatvori AEC Kozlodui. kak kade, v borda na direktorite na bnp parisbas. konflikt na interesi? nqma takova neshto... :-)
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ave shto ne si gledate v vashta panica ne moga da razbera:)
2
4
 
16
 
! Отговори
снимка- ку, ку-ку-ку преди 13 години
Тази кукумявка на снимката каква е?
1
5
 
19
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Кой ще ги гушне тези милиардчета , най-вероятно такива като този плазмодий на снимката !!!