Настъпва седмица на стачките в Гърция

Кулминацията на протестите ще бъде на 19 и 20 октомври
Обновена: 16 окт 2011 21:55 | 16 окт 2011 20:11,
94
Настъпва седмица на стачките в Гърция
Медици скандират срещу мерките за икономии пред парламента в Атина на 13 октомври. Снимка: Reuters

Вълнà от стачки ще залее Гърция в предстоящата седмица. Синдикатите все по-настойчиво призоваваха към протест срещу предложените от правителството антикризисни мерки, предвиждащи бюджетни съкращения на заплати и пенсии и уволнения на държавни служители, съобщават гръцките медии.

Кулминацията на протестите ще бъде на 19 и 20 октомври, за когато двата водещи синдиката в страната - Общата конфедерация на труда ГСЕЕ, обединяваща раотещите в частния сектор, и Федерацията на държавните служители АДЕДИ, са насрочили 48-часова обща стачка.

От 21 до 25 октомври две 48-часови стачки са обявили митническите служители. От 20 до 22 октомври ще стачкуват журналистите от държавните медии. Адвокатите няма да работят до 19 октомври.

Работещите в чистотата също продължават окупациите на обществени служби, което ще зарине отново с боклуци улиците в Атина и Солун.

Служители от финансовото министерство са обявили стачка от 17 до 27 октомври, а от 18 до 20 октомври в 48-часови стачки ще бъдат банковите служители. Наред с тях ще стачкуват и железопътните работници.

В общата стачка на 19 и 20 октомври ще участват охранители, авиодиспечери, работещите в общински фирми по чистотата и държавните болници, търговските магазини и собствениците на таксита.

За три дни корабите в Гърция ще останат по пристанищата заради участие на докерите в 48-часова стачка от утре до сряда.

Работещите в пристанищната администрация също решиха да се включат в общата стачка на синдикатите на 19 октомври.

Към нея ще се присъединят и служителите от телекома ОТЕ.

През седмицата на протести излизат също университетските преподаватели и учителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
67, кой каквото умее, немеца може да прави коли, прави коли, ти можеш да чистиш ***, чистиш ***. радвай се че ти позволяват да го правиш и да се възползваш в замяна от цивилизацията им.
68
9
 
13
 
! Отговори
А.С. преди 12 години
Минава вече втора година в "очакване на българската съдба" и ще отнеме повече време не защото населението има повече пари ,а защото " ритат" и "хапят" ! Гърците са БОРБЕН НАРОД и винаги са се противопоставяли на посегателства !Никога няма да си нахлузят сами примката понеже противникът е бил по-силен !!!По някой път Давид побеждава Голият ! Виж какво празнуват на 28 Октомври !
67
5
 
9
 
! Отговори
бримка преди 12 години
И какво постигнаха с тези стачки? Абсолютно нищо!Очаква ги българската съдба но ще отнеме повече време защото населението има повече париДемокрация-хора са само богатите
66
4
 
8
 
! Отговори
Айде бе 65 ! преди 12 години
Абе къде си виждал немец да чисти *** ?Много "работливи"!Няма що !Всичката "черна работа им я вършат такива като тебе (турци,българи,румънци .... )!Германците знаят как да ви "работят" !!!
65
2
 
7
 
! Отговори
До 65 преди 12 години
Добре тогава !Пълни джобовете на другите и си ръфай сухара !За да ти е по-вкусен - намажи го и с лютеница !!!А ако си "добро момченце" шефът може да ти даде и малко масълце !
64
5
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
ето типичния вярващ в дядо коледа утопист - 64. как пък реши че "това право го имат всички", защото така е по американските филми с хепиенд ли? кога ще порастнете дечица, няма как на всички да им е добре, някой трябва да духа супата, и по-добре тоя някой да са мързеливите гърци, отколкото работливите немци
63
13
 
10
 
! Отговори
А.С. преди 12 години
Гърците стачкуват понеже искат да живеят като хора ,а не като българи !И това право да го имат всички ,а не само малък кръг спекуланти и техните политически чираци !Но как да го разбере това един народ ,който вчера едва събра стотина "възмутени"!!!Седете и си варете бурканите с лютеница ,и около огъня псувайте на воля мизерията си !!!
62
4
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
на хубавото лесно се свиква, съвременната западна доктрина е че хората трябва да се мотивират с морков, но аз за себе си съм видял че това е загубена работа. в началото хората се кефят, благодарни са, но после свикват бързо и почват да смятат че това си им е рожденно право. малко са тези които запазват съзнанието какво се случва всъщност. така че за големи групи хора - 80% тояга и 20 морков, това мисля е оптималното. тогава хората свикват на тоягата, и са благодарни за моркова.
61
3
 
9
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
По-скоро "настъпва сезонът на стачките". И пак ще се молим да ни пускат камионите, но на тези безхаберници не им дреме. И ние пак ще ръкопляскаме от солидарност?!
60
6
 
8
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
гърците стачкуват но какво спечелиха.които ги праща на стачки ги гледа от страни и се смее.е това е ..всеки трябва да си плаща изяденето
59
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има натиск и произвол от страна на управляващите. Методите им са елементарни, но педантични. Типично по гербаджийски. Препоръчвам на управляващите да не подценяват интелигентността на българите. Начинът, по който управляващите неистово и с всякакви средства, се стремят към овладяване на България, е плашещ. И аз пожелавам ние българите да имаме смелостта да застанем срещу това. Ние не заслужаваме мизерия, скрита зад пропаганда и полицейщина.
58
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Византиец , като му кажеш , че има работа да свърши , все едно , че го караш гроба да си копае ! Толкова са мързеливи и *** , че няма думи в българския речник , да се опише !
57
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ще стачкуват я ,няма всяка седмица да работят!Европа ще им опрости всичко!
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стачкуват да принудят европа да им плаща вересиите до десето пришествиел тия стачки са явно много по вкуса на политиците там. а и по тяхна поръчка, режисура и тн. но пасаран тия прозрачни номерца. че порипат, че повикат, че поровят като диви прасета и че почнат да викат Неволята.
55
6
 
28
 
! Отговори
Минаващ преди 12 години
Европа замисля 60% опрощаване на гръцкия дълг! Ами яжте ми х.я дето само заради вас не го мия роби нещастни!
54
4
 
33
 
! Отговори
Баш Майстора преди 12 години
ДА си връщат борчовете!!! *** мръсни . Повече хляб да ядат и по-малко манджа. Ай да им се не види
53
0
 
39
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Ще е събитие ако в Гърция има седмица без стачки.
52
4
 
29
 
! Отговори
norm преди 12 години
Крайно време е да ги оставят да фалират,което значи.да престанат банките,които на юнашко доверие са им давали кредити,осигуряващи им да работят по балкански с европейски доходи,да ги кредитират.Като паднат на нивото,което заслужават,и ние ще променим мнението си за стандарта им и доколко са го заслужили,а и те ще престанат да ни гледат гордо от високо.И това рано или късно ще стане.
51
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честно да ви кажа не ме интересуват гърците. Наливаха им милиарди а на нас някакви жалки милиончета. АМА НЯМА СТРАШНО! НИЕ НЕ СМЕ ГЪРЦИ, ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ!
50
6
 
23
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Адвокатите на стачка - и това ако не е виц. На тия гърчоля не им омръзна да стачкуват. Чекам с нетърпение на немците да им писне да ги търпят и да ги оставят да измрът в мизерия.

Спонсорирани публикации