Путин: Плащането на газа няма нищо общо с политиката

Той призова Европа да финансира бюджета на Украйна
Обновена: 19 апр 2014 17:30 | 19 апр 2014 14:29, Камелия Цветанова
379
Путин: Плащането на газа няма нищо общо с политиката
Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че настояването на Москва пред Киев да изплати дълговете си за доставките на природен газ няма нищо общо с политическите процеси в Украйна, нито с президентските избори там на 25 май, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В интервю за руската държавна телевизия "Россия" Путин декларира, че Русия не иска да поставя под съмнение надеждността на транзита на газ за Европа и призова европейските държави да финансират бюджета на Украйна. Той обясни, че до 7 април руската страна е трябвало да получи от украинската 525 милиона долара за доставения през март природен газ, но не е получила нищо.

"Както сме се договорили, ако те (украинците) не покриват текущите си платежи, то тогава ние преминаваме към първоначалната формула за определяне на цената - 485 долара за хиляда кубика. И казваме, че бихме могли да го направим още сега, като имаме предвид натрупания дълг от 2,2 милиарда долара.

Но ние няма да направим това. Ние няма нито да подкопаваме украинската икономика, нито да поставяме под съмнение надеждността на транзита към Европа", заяви Владимир Путин.

Той добави, че Русия е готова да почака още един месец и да не преминава към схемата за предплащане на доставения газ, но "не може да чака вечно" и да прехвърля върху руския бюджет и руските данъкоплатци проблемите на 45-илионната Украйна.

Затова той призова "всички европейски страни, всички страни, които са заинтересовани да поддържат украинската икономика, да се включат в процеса за подпомагане на Украйна и да изработят мерки за финансиране на нейния бюджет", предаде ИТАР-ТАСС.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
0
 
! Отговори
православен преди 9 години
За всеки който говори против Русия,вижте какво е казал руския посланик за кланетата на православни християни в Константинопол през 1821 г:The Russian ambassador in particular, Baron Stroganov protested against this kind of treatment towards the Orthodox Christians, while his protest climaxed after the death of the greek Patriarch.[28] In July 1821, Stroganov proclaimed that if the massacres against the Greeks continued, this would be an act of war by the Porte to all Christian statesв
307
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Лора"Приятелството е приятелство, но... сиренето е с пари!"така е , само някой да ти ги даде тея пари...
306
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да антисемитизъм !
305
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Отпочнаха ги вече , ще видят какво ги чака . В Американските новини вече обвиняват Украйна в Антисеминизъм."кои са тея новини ?и не се пише антисеминизъм а антисемитизъм.антисеминизъм е да ти махнат семето :)
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"не ми дреме изобщо на кво море ходиш бе ***, американски *** слуга, некадърник продажен турски, върви да миеш тоалетните в щатите и не ми се прави на брокер от Уолстрийт, панелен таласъм такъв !"хахаахха, кефиш ме пичизучаване на мозъка на ленин, той имал ли е изобщо :)
303
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До 355.... най-добре си иследвай твоя мозък, явно си ял нещо от макдоналдс и си поел вируса "Калифорния"
302
0
 
0
 
! Отговори
До 350. преди 9 години
Отпочнаха ги вече , ще видят какво ги чака . В Американските новини вече обвиняват Украйна в Антисеминизъм. Трябва да покажат колко много обичат Евреите ! Тези "помощи ", ще им излязат през носа , както казваш , ще следват условия да си развалят промишлеността . Да се разоръжат ... После и да "Протестират ", все едно , кой президент ще избират , няма и да им обърнат внимание (бита карта ).
301
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
ne komentiram
300
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво общо да има , просто няма да се плати...
299
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците и немците дето са врагове на Русия от столетия, плащат по-евтино газта от простите *** в България :)))))))
298
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕстествено! Да не съм журналисти, пък и не съм изцяло българин, а смеска. А повечето от вас ви чукат без пари, децата ви също! :))) Женските ще са за *** на тираджиите по магистралите на Боко, мъжкото каквото става за органи. Това ви е бъдещето на нещастната настана и страхлива нация
297
1
 
1
 
! Отговори
До 353 преди 9 години
Мноого е умен този човек.Ами спомнете си как се гмурка във водите на някакво езеро и веднага открива безценни артефакти.Той е квинтесенциум на Руския гении. Нещо като Ленин, трябва като умре и на него като на Ленин да направят институт за изучаване на мозъка.За тези, които не знаят доскоро имаше в Русия Институт за изучаване на мозъка на Ленин..
296
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите са такива евтини ***, че не само плащат най-скъпата руска газ в Европа, ами и са щастливи като кокошки в курник :)))
295
4
 
19
 
! Отговори
тя преди 9 години
И да ритате и да пикате Путин е най- умният политик на днешно време.
294
5
 
16
 
! Отговори
тя преди 9 години
Прав е Путин както винаги!
293
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
залагам си гадателския лиценз от улица Сакън, че след 10 години Украйна ще има пак майдановци дето ще вият на умряло от глад заради последствията от еврогейската политика и пораженията на държавата при изпълнението на условията- да си унищожат промишлеността, да си продадат природните ресурси на чужди фирми, да имунизират *** от наказания по Конституцията, да се правят гей-паради, да позволят еднополовите бракове и осиновяването на деца от ***?раси + бонус чалга концерти всеки петък и събота
292
17
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ ,БЕ... преди 9 години
..СТИГА СТЕ ГО ПОКАЗВАЛИ ТОЯ СЪВЕТСКИ ***...!ЕГАТИ , САМОВЛЮБЕНИЯ СМРАДЛИВ МУЖИК!!АМАН, ОТ ТИЯ РУСКИ БОЛШЕВИШКИ *** ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
291
14
 
6
 
! Отговори
Няма преди 9 години
И неплащането на газа няма нищо общо с политиката, а с агресията и нацисткото поведение на русия
290
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
газта няма да се плати това е ясно и на децата
289
6
 
1
 
! Отговори
Лавровский преди 9 години
*** пращай бухалките в Кийв да си събереш парсата - при тебе мутрите се казвали бригада ако не знайш де.