Борисов убеден: България не е риск за еврозоната!

Туск: България е лидер, ти можеш да разчиташ на мен за всичко!
29 сеп 2017 13:00, Елка Василева
24
Борисов убеден: България не е риск за еврозоната!
Снимка: Правителствена пресслужба

България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде в чакалнята, защото отговаря на всички критерии за това. Това подчерта премиерът Бойко Борисов на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Естония, цитиран от правителствената пресслужба.

Премиерът изтъкна добрите макроикономически показатели и отбеляза, че 2016 г. е първата фискална година с отчетен излишък след 2008 г. Той посочи също, че страната ни е трета след Естония и Люксембург с най-нисък държавен дълг като относителен дял от БВП.

Борисов отбеляза ръста на българската икономика, на инвестициите и строителството у нас, развитието на бизнеса и значителния спад на безработицата, както и категоричната борба с контрабандата.

Още по темата

Министър-председателят категорично заяви, че България ще работи за постигане на градивни компромиси по всички важни теми за Европейския съюз.

"Страната ни ще разчита на открит и партньорски диалог с всички държави-членки на Съюза по време на българското председателство", подчерта българския премиер.

По време на разговора с Доналд Туск българският министър-председател ясно подчерта, че по отношение на политиката към Западните Балкани очаква ясна перспектива, а не празни обещания.

"България заедно с другите държави-членки на Европейския съюз е чудесен медиатор и може да помогне за повече близост и разбиране между Балканите и Съюза", допълни Борисов.

Пълна подкрепа за приоритетите на България даде Доналд Туск пред българския премиер.

"България е лидер и аз виждам усилията, които лично ти полагаш. Аз ще бъда зад теб и можеш да разчиташ на мен за всичко както по време на председателството, така и за влизането в "чакалнята на еврозоната", заяви председателят на Европейския съвет.

Премиерът Бойко Борисов благодари на Доналд Туск за съгласието му за организиране на Среща на върха на лидерите от ЕС на тема "Западни Балкани" в София по време на нашето председателство. Той изрази готовността на нашата страна да започне разговори за подготовката на срещата с екипа на Туск и Секретариата на Европейския съвет, както с всички комисари, чиито ресори имат отношение по темата за политиката на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов убеден: България не е риск за еврозоната!"---Убедили са го. Сам не може, сигурен съм. Не съм сигурен, обаче, дали Банкянският шоп ар знае КЪДЕ СЕ НАМИРА еврозоната. :)
19
0
 
3
 
! Отговори
Алтънпарматаков преди 6 години
Генчо, какво чакаш+ не искаш ли да се срещнеш с дъщеря си?
18
0
 
7
 
! Отговори
Хамлет преди 6 години
Целият евр. съюз се радва че ГРИНГО ни е премиер!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не в опасност но Батко Буби е.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов отбеляза ръста на българската икономика, на инвестициите и строителството у нас, развитието на бизнеса и значителния спад на безработицата. Борисов в коя държава живее в Германия?Ама не казва че инвеститорите бягат от тук,че съдебната с-*** не става а корупцията е властелин.Безработицата спадна защото народа се изнася оттук и няма кой да работи.Не казва че е въпрос на време тук да останат само пенсионери.Не казва че има недостиг на лекари и учители и че яко сме я закъсали.
15
10
 
7
 
! Отговори
европа преди 6 години
До като руската мафия се е впила в държавата ни Шенген ще видим ни евро.В България освен мафията е пълно и с русофилски еничери.Само като прочетеш коментарите и ти става ясно че много българи умират да са роби на бедна и мизерна Русия,от колкот да са в съюз с богатия,развит и цивилизован свят.За 45 години българския дух беше смазан,българската идентичност претопена.Османската империя не успя да убиее българското за 5 века но комунизма успя за 45 години.
14
2
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До българинаКой не рискувал той не печелел! Има преценен риск, пресметнат риск, обмислен! По голяма опасност за страната от това /объркания от страхове до побъркване/ ББ да е премиер едва ли има! В чакалнята?!? :)) Трамбоване ,посоката е - дълбаене на дъното, въртеливо потъване ли?
13
5
 
14
 
! Отговори
българина преди 6 години
Еврозоната е риск за нас, тотален васалитет
12
2
 
7
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До ЦиганинХайде бре!?!:)) Сега пък за картоиграчи ги набедихте! тез нямат хъс за нищо друго, освен да ги оставят на мира, да не ги закачат от ЕС та да дооберът народа си и приберът фондовете предназначени за евентуолно развитие на страната, т.с отново народа!
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай *** в Европа. Как само му се променя физиономията като е пред господарите. Те всички там го знаят колко е некадърен, миналото му и нулевата му политическа подготовка. Дар словото му и езиците които говори. За тях е добре да е той защото е абсолютен слуга и лакей. С това не казвам че други бг партии са по добри. Пълни ***. Но този е уникален случай. Щом хората си го боготворят, да им е честит. Изглежда мизерията, корупцията не притесняват хората. Свикнаха с това. ББ е новият бог!
10
1
 
10
 
! Отговори
Nick преди 6 години
До АнонименНе, цирка е, че тея със 100% дълг решават за тези с 30% дълг. И има критерии за влизане, но после никой не ти търси сметка какво правиш.
9
3
 
11
 
! Отговори
:)) преди 6 години
България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде в чакалнята, защото отговаря на всички критерии за това.----В чакалнята?!? Означава ли това, че слугинажа /психика/ ББ намира за в реда на нещата да се унижаваме/ българите, както прави самия той/ и да позволяваме да ни унижават? Възмутително е тоя не.ща.ст.но нисше пълзящо, слузесто създание, това премиерче , това извратеняче, Бойчето - - да ни представлява в Западна Европа! пп. дори няма да ги изчакаме да се натуткат тез, а ще сме в ча
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко играе театър, уж много трудно да се влезе в еврозоната, където 99% са със около 100% дълг от БВП...
7
6
 
20
 
! Отговори
Mirko преди 6 години
Само прочетох, че Борисов бил убеден и ми стана ясно. Паталогичен лъжец и абсолютен ***.
6
17
 
8
 
! Отговори
Маx преди 6 години
Браво Бойко. Ав ие русофилите, малко сте жалки сте!
5
6
 
21
 
! Отговори
Най- големият преди 6 години
Риск за България е Борисов.Той я рискУВА за да бъде на власт.Ще натика насила страната в Шенген,за да я довърши. Борисов изпълнява чужди заповеди и ще ги изпълнява,докато повече не им е нужен,а те постигнат пъклените си планове.Чукнете на чичо Гугъл и прочетете ПЛАНА КАЛЕРГИ. Ще ви се изправят косите.
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бедна държава ,като България няма как да има евро !"На гол тумбак -чифте пищови "- Българска Народна Поговорка
3
7
 
20
 
! Отговори
тато преди 6 години
Само че от този алкохолик и американски гъзолизец не зависи нищо.
2
8
 
22
 
! Отговори
АМАН преди 6 години
НА Гърция от Брюксел дадоха над един трилион живи евра ..НА БЪлгария НИЩО>>ОБратно ограбват БЪлгария с милиарди годишно насочвани само към НЕНУЖНИ ОБЕКТЧЕТА>>
1
6
 
23
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Най-големия проблем на България е.че риск за Българите!!!