Дончев пита: Как допуснахме Европа да стане скучна?!

Вицето настоя кандидатстването за европари да се опрости
Обновена: 19 юни 2018 13:52 | 19 юни 2018 13:45, Веселина Йорданова
54
Дончев пита: Как допуснахме Европа да стане скучна?!
Снимка: БТА

Вицепремиерът Томислав Дончев се обяви за опростяване на административните процедури при кандидатстване за финансиране по европрограмите.

"Не можем да се позволим предприемач да казва, че му е по-лесно да тегли банков кредит, отколкото да кандидатства за финансиране по програма, това е сигнал колко тежки са процедурите, за да отиде финансирането там, където има нужда от него", даде пример той в изказването си пред участниците в пленарното заседание на КОСАК в София.

По думите му опростяването на правилата не е административен каприз, а въпрос на подкрепа и улесняване.

Това не означава да няма силен, ефективен контрол, но в същото време не трябва бенефициентите да бъдат сковавани от страх, уточни вицепремиерът.

По думите му ЕС преживява криза на идентичността, а сред симптомите на заболяването са проблеми, свързани с миграционния натиск, въздигане на ирационалния популизъм в редица страни-членки.

Лекът, по думите му, е всеобщ консенсус какъв съюз ни е необходим, колко силен. Въпросът е защо допуснахме да се случи това с един от най-успешните проекти, как допуснахме Европа да стане скучна, неразбираема, коментира вицепремиерът. 

Той посочи, че дебатът за кохезионната политика е дебат за бъдещето на Европа, индикатор колко вярваме в нея.

"Влизаме в следващата многогодишна финансова рамка без стратегия. Когато финансирането не е обвързано с ясни цели, крие риск при преговорите да се прави не най-добрата игра с числата, да има релокация на пари от един сектор в друг", предупреди той, цитиран от БТА.

Дончев подчерта и че изразходването на пари трябва да бъде свързано и с реформи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа станала скучна.....................жалки мисли на един дървен философ.............Европа не е скучна.................Европа е предадена от собствените си лидери(с няколко изключения)!!!Политици-масони и сатанисти!!!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече отдавна не е ЕС - това е един съюз на некомпетентни бюрократи, нагаждащи се европейски депутати , високо платени работещи върху себе си и своите банкови сметки.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже е по-изгодно да вземеш кредит, отколкото да кандидатстваш по европроект. А що не кажете за безбройните (герберски) фирми дет се хранят от това да попълват документация, нямат работа ли, че сте се закъхарили толкова? ЕС отдавна е в криза на идентичността, ЕС се е превърнала в тоталитарна, корумпирана, тромава машина, където най-важна роля играят парите - идеите и ценностите са отдавна изоставени и заровени.
43
1
 
8
 
! Отговори
скучни неща от ЕС преди 5 години
1.Объркани и даже побъркани ръководители 2.Държавни дългове на водещите държави,съизмерими с БВП.3.Сбъркана финансова система -евро има,но общи финанси няма.4.Алчност, егоизъм и дискриминация.5.Разделение между държавите на колониален принцип 6.Извращаване и опорочаване на ценностите,върху които е изградена европейската цивилизация -а такива неща ,като съвест,чест,морал,достойнство се считат за недостатък 7.Същността на нещата е заменена с илюзии и миражи,а понякога просто нагло бива отричана.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След изявленията на психопатичната му партньорка (не съпруга!, защото според нея бракът бил лицемерие), нямам никакви симпатии към него. И не обичам хора, които фъфлят.
41
1
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Ламтеж за пари. И неспирното крадене-крадене-крадене на евро средства.То ВИ е отговора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от 100 км му личи, че не е добре с главата. Само бисери след бисери, даскалски хрумки и поговорки.
39
1
 
14
 
! Отговори
Spectre преди 5 години
А ние се чудим как човек, който е учил само за даскал по философия и етика и се е занимавал с "подготовка и управление на проекти" във фондация "Отворено общество" е станал вицепремиер и си позволява да дава тон в живота на хора, които са по- умни, по квалифицирани и по- качествени от него.
38
1
 
16
 
! Отговори
Дончев, преди 5 години
Стига само думи, много говорите, а никакви действия. До кога, дончев? Искаме европейско качество на живот, европейски доходи, а не само бла-бла!
37
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Как допуснахме?".....Този е шегаджия!-Като "допуснахте" ДА БЪДЕТЕ СЛУГИ,КОИТО НИКОЙ ЗА НИЩО ГИ НЕ ПИТА!!!!..що си придават важности тия,наистина не ми е ясно!...Още повече,че девиза на "Баш-Пожарникаря" е ..:-"Каквото кажат големите началници"...........Лично на мен отдавна ми дотегна тая ЛОШО РЕЖИСИРАНА Трагикомедия,играна вече 10 години на сцената на "Театър България"..
36
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
24 има пълно право-само се разрушава-защо погубвате България?
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не скучна, а вредна.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно му е на Дончев- жена му е забавна и няма скука...
33
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и така ГЕРБ нямат алтернатива. По-добре е Дончев да стане Премиер, а Бойко да си муа мусака в Банкя и да си разхожда кучутата.
32
2
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ = крадци преди 5 години
ГЕРБ е партията на разрухата и бруталните кражби. ГЕРБ е българското ДПС - нещо средно между мафия, лидерска партия и корпорация. Те унищожиха и жалките остатъци на държавност в България. Проклети да са.
31
2
 
24
 
! Отговори
Жалка история преди 5 години
Този се прави на честен и критикува своите. Такива имаше на заплата и през комунизма. Критикуваха (беззъбо и за дреболии) Тошо и мафийката му, за да се радват плебеите и да си мислят, че живеят в "гласност" и "демокрация".А парите по европейските програми се усвояват в 95% от случаите от "наши хора". Петте процента простосмъртни, които са се преборили, най-често съжаляват, че не са взели парите от банка, защото бюрократите като този Дончев, са им скъсали нервичките.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не скучна, а жалка.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой пък тебе те бръсне за с..ва.Той допуснал....ха,ха,ха.
28
2
 
29
 
! Отговори
Защо допуснахте ГЕРБ преди 5 години
Да е крадлива и корумпирана партия? Защо крадете и малкото от устата на децата, на бедните и България тъне в мизерия? На тези въпроси отговори
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли реформи Дончев, нали бяхте идеал за света. Спрете малко с тия реформи, че да може света също да се приспособи и да оцени хубавината ви. "Навлизаме във многогодишен финансов цикъл и т. н и т. н.". Това звучи като обявяване на нов ПЕТИЛЕТЕН ПЛАН? И още нещо Дончев, сложните процедури са създадени с цел да обезкуражават правенето или ползуването на нещо.