Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!

Лидерът на БСП изпрати писмо до европейските лидери
23 юни 2018 11:30, Петя Славова
146
Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!
Снимка: Пресцентър БСП

Корнелия Нинова написа писмо до европейски лидери, където подчерта, че България не може да бъде буферна зона и незаконните мигранти трябва да бъдат връщани в страната им на произход

"България, като външна граница на Съюза, има воите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори. Най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежански лагер, своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от реални".

Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова по повод мигрантската криза в писмо до 12 европейски лидери, сред които лидерите на партии от Вишеградската четворка и премиерите на Португалия - Антонио Коща, Испания - Педро Санчес, Гърция - Алексис Ципрас, Словакия - Петер Пелегрини, Швеция - Щефан Льовен, Малта - Джоузеф Мускат, Румъния - Виорика Дънчила, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Нинова изтъква, че бежанската криза беляза политическия живот на ЕС през последните няколко години, а липсата на координиран, адекватен и навременен общоевропейски отговор на мигрантската криза, показва, че текущата система за убежища не е в съответствие с актуалните предизвикателства.

Корнелия Нинова отбелязва, че бягащите от кървавия сирийски конфликт, съгласно международните норми, имат право да получат закрила.

"В същото време, значителна част от влизащите без разрешение чужди граждани не могат да бъдат определени като "бежанци" и следва да бъдат разглеждани като незаконни мигранти, т.е. връщани обратно в страните им по произход. Водени от интересите на България и на българския народ, ние настояваме за този подход", казва председателят на БСП.

Тя смята за неприемливо и неработещо предложението на Германия - подписването на двустранни споразумения - финансова помощ в замяна на приемане и интеграция на мигранти.

"Отбелязваме, че следва да бъдат разработени механизми, устойчиви на кризи и за превенция, като фокусът бъде поставен преди всичко върху основни области, като засилване на охраната и контрола на външните граници", обяснява Нинова.

По думите й, трябва да има по-строг контрол на външните граници на държавите - членки на ЕС, непрекъснат мониторинг на всички маршрути, в противодействие на незаконната миграция и нелегалния трафик на хора, по-тататъжно засилване и прилагане на интегрираното гранично управление и на обмена на информация в рамките на ЕС, между страните - членки и агенциите, както и с международните партньори".

"Бих искала да подчертая, че в контекста надншните предизвикателства, Европа се променя и така трябва, иначе ще я загубим, ако продължаваме по същия начин. Европа трябва да бъде спасена и да продължи напред като единен, сигурен и здрав Съюз между силни държави", казва на финала Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
0
 
! Отговори
nnn преди 5 години
Г- жо Нинова дайте адресите и на мен и аз искам да им пиша.
96
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 5 години
А някой да каже дето всички го знаем, - че не Европа и даже не лакейските български правителства докарват диваците, а евреите. Ако не евреите тогава кой?! Може би НЛО? Пристигат облечени и спретнати което в техните страни не се забелязва, като носят деца хиляди километри! Веднага получават пособия и отиват да си оправят зъбите. Просто азербайджано-чечено-тюркския хибрид си води геноцида над бялата раса, а България им трябва за база между Запада и Истока, а не онази дупка в пясъците.
95
10
 
7
 
! Отговори
Edin преди 5 години
До БобиГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП! Докато БСП тъкмо се е поизчистила от голяма част от продажниците.
94
5
 
11
 
! Отговори
Добра икономика?!? преди 5 години
пич, ти сериозно ли? Кое и е добрето на икономиката? И за какво ти е `добра` икономика, ако работещите в нея са бедняци? Намирисваш ми на гербераст май, а?
93
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzДоказаха се като рушветчии и продажници, и, което е по-важно, нямат никаква идея как може да се стимулира икономикататова в Дума ли го прочете ве ? Я кажи кога икономиката ни е била по-добре?
92
6
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Боби: Предполагам, че ти е ясно, че тройка БСП, ДПС и патриоти не е възможна. А двойка БСП-ДПС е много малко вероятна. ДПС доказа, че може да провали всяка една партия, която направи коалиция с нея, и накрая и БСП го разбраха това (но им струваше скъпо).А с какво ГЕРБ е по-малко зло? Доказаха се като рушветчии и продажници, и, което е по-важно, нямат никаква идея как може да се стимулира икономиката, за да излезем от блатото на бедността и демографската криза. Време им е да си ходят.
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!"Днес България е жертва, за съжаление.....
90
21
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Ако трябва да избирам между ГЕРБ и БСП, бих избрал по-малкото зло, а именно ГЕРБ. Връщане на БСП и ДПС на власт не е желателно, още повече не искам да виждам тройката БСП, ДПС и патриоти.
89
19
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Кой я е упълномощавал да пише такива ксенофобски резолюции?
88
14
 
11
 
! Отговори
l преди 5 години
Забележете снимката на тая ***, тиквата по голяма от бойковата, провъзгласяваме я за главна тиква на републиката. НИНОВА ТИКВАТА.
87
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стефи.Тая забрави ,че е говорила с Решетников,преди президентските избори,забрави и кой и даде милионите,да участва в приватизацията на най печелившите дружества,забрави и за Черния Краси,забрави и за подарените Пловдивски панаири на неин човек,забрави за пълния провал на БСП,като управляващи,и куп други далавери заради които народа ги изрита, та ще помни,някаква си резолюция.Сигурно се чудят,как да заметат тия фекалиите,под големия килим на Посерано 20.
86
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА това какво е? https://youtube/watch?v=wn5FhjvX9FQ
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 90 политика в полза на България се води като си в нормите и стандартите на ЕС.Другото е празна работа.
84
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България в ЕС е ИМАТ ЗА несигурна държава. Това го направиха социалистите.И сега активистката да каже нещо.
83
7
 
10
 
! Отговори
Руски Стандарт преди 5 години
Како кажи къде покри, Погребалната Агентка.
82
12
 
13
 
! Отговори
Ало другарите преди 5 години
С какво да ви запомним БСП?Не сътворихте ли вие,мафията в България!20 години се пънахте,докато изваете такъв образ,като Борисов.Не бяхте ли негов учител?Много боли,когато един ученик изпревари три пъти учителите си.Какво добро да очакваме от вашия ученик?
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanz-означава,да вземеш да прочетеш,какво ЗНАЧИ!Прието решение,от длъжностно лице в законодателната власт с положен от него подпис.Това не е хвърчащ лист от вестника на социалистите,с който да си избършеш задните части!
80
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова,на 4 укай им го на бат Бойко с герберастите,за да докажеш,че си мъж!То се е видяло,че нямат и представа как се води политика в полза на България,нито ги интересува това,изземи им функциите!
79
15
 
16
 
! Отговори
До анонимен 85 преди 5 години
Само будала може твърди , че партия ГЕРБ ЧЕСТНО е спечелила изборите.Това е партия съставена от 2-*** Бойко и Цецо 6-те апартамента. Добре, че се е намерил някой да напише едно писмо до Европа.Бойко едно изречение не може да сглоби, Цецо и той се затруднява.Да си го бяха написали 2-та като ще обединяват Европата.Те са накарали Нинова, искат да знаят предварително какво ще им кажат в Брюксел.За какво я плюете в случая, не ми става ясно и не съм гласувал за нито една партия, живея в чужбина.
78
7
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 85: Толкова г'лупости и п'ростотии в един пост - направо си рекордьорА до Стефи: Много си активна по темата. Та какво все пак значи документ-Резолюция? Тръмп показа на света какво за него значи един международен договор, под който САЩ са се подписали - нищо. В политиката няма вечни договори. Има вечни интереси.