Brexit вълнения: Какво ще реши съда за спирането на парламента?

Правителството ще спази решението, каквото и да е то
19 сеп 2019 17:45,
1
Brexit вълнения: Какво ще реши съда за спирането на парламента?
Снимка: БТА

Стивън Баркли, британският министър за Brexit заяви, че правителството ще спази решението на Върховния съд на страната относно спирането на работата на парламента за 5 седмици, разпоредено от премиера Борис Джонсън, предаде Ройтерс.

Днес е третият, последен ден от заседанието на Върховния съд на Великобритания по иска, оспорващ законността на предприетата от премиера мярка в навечерието на крайния срок за Брекзит.

Още по темата

Баркли говори в испанската столица Мадрид точно 6 седмици преди 31 октомври - датата, на която Джонсън се зарече да изведе страната от ЕС със или без споразумение.

Говорейки за предпазния механизъм по ирландската граница, предвиден в отхвърленото от парламента споразумение с Брюксел, министърът бе категоричен, че за такъв механизъм няма място в едно споразумение с ЕС. Сегашното правителство иска споразумение, но може да се наложи Великобритания да излезе от ЕС и без него в края на октомври, подчерта Баркли, който призова ЕС да покаже гъвкавост и креативност по въпроса за Brexit.

Обединеното кралство няма да приеме предпазен механизъм и парламентът ни вече на три пъти го отхвърли, добави той. Баркли информира също, че ще се срещне утре с главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой излъга кралицата? КОЙ, КОЙ, КОЙ! Оставка!!!