Таймс: Джонсън ще отхвърли възможността за Brexit без сделка

Новият манифест на консерваторите ще обещава намаляване на данъците
2 ное 2019 21:41, Петя Славова
12
Таймс: Джонсън ще отхвърли възможността за Brexit без сделка
Снимка: БТА


Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се кани изцяло да отхвърли възможността за твърд  Brexit - без сделка с ЕС, в предизборния манифест на Консервативната партия. Това съобщи днес британският в. "Таймс", предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

По данни на изданието в документа няма да се споменава лозунгът " Brexit на всяка цена", с който Джонсън тръгна през юли на изборите за партиен лидер и го използва до средата на октомври, когато бе принуден да моли Брюксел за отсрочка. Като основна цел на партията при изборна победа ще се посочи "незабавно осъществяване на Брекзит" при условията на сделката между кралството и ЕС от 17 октомври.

Британски опозиционери неведнъж са изразявали опасения, че евроскептичното крило в редиците на управляващите консерватори, а и самият Джонсън може да настоят за твърд  Brexit, ако парламентът не одобри в крайна сметка споразумението с ЕС, напомня агенцията.

С корекциите в официалната партийна позиция консерваторите разчитат да успокоят избирателите, които се страхуват от евентуален  Brexit без сделка, а също и да привлекат на своя страна онези опозиционери, които са против нов референдум за Brexit, посочва "Таймс".

Според вестника новият манифест на консерваторите, който се очаква да бъде представен в средата на месеца, ще съдържа и обещания на правителството да намали данъците, да увеличи бюджетните разходи за социални програми и да акцентира върху борбата с престъпността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той Борис Джонсън както е тръгнал да събира избиратели с намаляне на данъците и отказ от твърд Брекзит след месец като види че нещата не вървят ще обяви че се отказва изобщо от Брекзита.
8
1
 
7
 
! Отговори
Монархист преди 4 години
до 3,да, много са, включително Холандия, Дания, Белгия, Швеция, Норвегия и Япония, има и други. Фактически измежду най-богатите държави малко не са монархии. Но по-важното е, че имаме хилядолетна история с Велики Царе, а сега се примиряваме с положение, което ни беше наложено. Нужно е да се върнем към корените си.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На практика референдума за изход от ЕС се превърна в ликвидация на Обединеното кралство. На негово място ще се появят няколко малки държавички 3 или 4-ри на брой.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата им се разпада на съставните си части, но английските мириносови овце предвождани от Борис Джонсън продължават да се Брекзитват. Накрая Брекзит ще стане един голям преБъзик.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборни трикове. Гледа, че на 12 декември ще им бият шута, както става след като се поолеят с 2-3 мандата. Преди тях нали бяха лейбъристите и на тях им биха шута преди десетина години.
4
3
 
8
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
Най-после му лъсна......и на Борката. Каква е тая тъпотия със задължителната сделка? Ами ако ЕС не съгласни за добра сделка за британия, ко прайм? Предричам че партията на Фараж ще спечели повече от убедително както спечели и изборите за ЕП. И ще е новата консервативна партия на британия..
3
7
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Мани кралството, тя Люксембург е парламентарна монархия също. Повечето държави с най-качествения стандарт на живот са монархии в Европа. Само Швейцария е изключение. Ама червените баба и дядовци, никога няма да искат цар с високо образование, да ги управлява. На тях им харесва пролетариата и управлението на пожарникарят.
2
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАЗИ ТЕМА СТАВА ВСЕ ПО-БАНАЛНА И ПО-БАНАЛНА!ПРЕМИЕРИТЕ НА БРИТАНИЯ СЕ ОБЕЗЛИЧИХА ДО ТАКАВА СТЕПЕН , ЧЕ ВЕЧЕ НЕ Е СМЕШНО ТОТАЛНО НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ХОРАТА КОИТО ГЛАСУВАХА БРИТАНИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС
1
2
 
15
 
! Отговори
Монархист преди 4 години
Не разбрахте ли, че рошавия *** е безпомощен. Въобще са ми много смешни всички, които му вярваха, включително ингилизите с надежди в рошльото. УК е парламентарна монархия и някакъв си министър-председател не може да се разпорежда както си иска. Ако България се превърне в парламентарна монархия, сегашните тиквистки волности няма да се случат никога повече. Сега вместо Цар имаме партизанин.