Германия отговори на Русия след отпращането на дипломати

Аналена Бербок смята, че Русия сама си нанася щети
26 апр 2022 14:36, Росен Стойчев
24
Германия отговори на Русия след отпращането на дипломати
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия сама си нанася щети с решението да отпрати германски дипломати. Това обяви германският първи дипломат Аналена Бербок, съобщи RTL.

Решението на руското правителство беше обявено през вчерашния ден. Отпратени от страната са четиридесет германски дипломати.

Това е в отговор на решение на германското правителство. Страната прогони голям брой руски дипломати преди няколко седмици.

Бербок даде обяснение за действията на Германия.

Още по темата
Дипломатът обясни, че отпратените руски дипломати никога не са се занимавали с реална дипломация, а са търсили оспорване на единството в германското общество.

Тя допълни, че прогонените германски дипломати са се трудили старателно за запазването на двустранния диалог. За това не вижда никакви позитиви за руското правителство от взетото решение.

Все пак се надява да се намери прозорец за диалог между Русия и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Жгмъц преди 2 години
Ха ха ха зер дойчовскитд дипломати са най-дипломати...голям смях от министър на външните работи на държава икономически гигант ( напоследък спихващ се) и геополитическо джудже
18
14
 
1
 
! Отговори
Дякона преди 2 години
По-скоро, "Зъб за чене-око за две". Ама ушанките ще намерят каквото търсят...
17
1
 
9
 
! Отговори
Км преди 2 години
Накрая ще се стигне до:Око за око,зъб за зъб.
16
0
 
12
 
! Отговори
Копейкин преди 2 години
Петър 1 е бил авантюрист никога не е бил тиранин та камо ли красожаден 1/3 от живота му е минал в пътувания по европа дори е крил самоличноста си и е чиракувал
15
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днесабеге ще го закрият за прорашистка пропаганда във форума му.
14
2
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
само с БГ не иска да е реципрочна.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математичката е решила да става фотомодел, но не е успяла, но все пак е доста гадна хахаха
12
7
 
26
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
В момента с НАТО вските оръжия работят военните от Донецката и Луганската народни републики. Огромна част от оръжията вече са в техни ръце и те ги използват срещу бандеровците. Така само Германия ще остане без оръжия и а Украйна без население.Скоро имаше изказване на немския министър на отбраната че вече нямат никакви резерви и складовете с оръжия са им празни.
11
22
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Живял си в германия 28г но всъщност си мечтал за матюшка рашка. Че и са те дразнили американските бази в Германия. 28г? И как си издържал толкова врвме на тези мъки? Защо не си отишъл в матюшка? Там всичко е страхотно. Няма американски бази...само необятна руска шир...
10
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Z а истинатаСлушай товарищ,явно някой яко,ама много яко ти е промил мозъка ,ако въобще имаш нещо такова. Ако си платен писач на пасквили ,мога някак да те разбера ,всичко останало е гавра с паметта на тия ,които наистина са избити без съд и присъда от местните касапи на Пуутлер.Ако не знаеш,нека те открехна / защото съм бил достатъчно време там / от 2014 в ДХР и ЛНР колят и бесят местните дерибеи с пълната подкрепа на Русия / държава в държавата / и Киев е виновен разбира се ,че го допусна
9
28
 
11
 
! Отговори
Прусак преди 2 години
Германският отговор ще е всяка година по 100 млрд евро за оръжия, чебурашките буквално газ ще пикаят :))
8
12
 
35
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Aнална Бербок трябва да е наясно,че така се прави винаги като отговор за същото действие. Онези изгонените руски дипломати са си правели същото от години, но чак сега е дошла заповедта от Вашингтон. Германия си е робска страна, роби на Америка,живях там 28 години и много тягостно впечатления правят десетките американски казарми.
7
15
 
34
 
! Отговори
Z a истината преди 2 години
Няма пречки рано или късно излиза наяве. Справка Томас Ропер немски журналист отразяващ събитията в ДНР.Той разказва за зверствата и убийствата на украинците в Донбас.
6
29
 
12
 
! Отговори
чудна работа преди 2 години
"Дипломатът обясни, че отпратените руски дипломати никога не са се занимавали с реална дипломация, а са търсили оспорване на единството в германското общество." Демек, шпиони на Путин.Не мога да разбера едно - защо от повече от 20 години Русия върви против собствените си интереси? Путин вероятно иска да се сравнява с Петър Първи, първият руски император. И въпреки че самият цар Петър I е бил кръвожаден тиранин, при него Русия реално е разширила границите си. При Путин нито на сантиметър!
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никои цанкции не могат да бият по сила спирането на купуване на руски газ. Ама не ви стиска...
4
6
 
40
 
! Отговори
бебок преди 2 години
Бербок, не е ли чувала за реципрочност в действията?
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една камара дипломати, а нищо не правят, само ги хрантутим.
2
10
 
47
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Значи, те могат да гонят дипломати, да правят каквото им наредят, а Русия, не може да им отвирне със същата мярка. Когато го направи, ох, ощипаните германци веднага - ама те това, ама те онова. Ето ви западните ценности - мерят с двоен аршин. Ако им отвърнеш със същото, не може, не си прав! Лицемери!!!...
1
16
 
37
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Жалко за немците. Искат да поддържат добри отношения с Русия, но от запад ги натискат да мизеруват.