Цървена звезда остана на границата – не пуснаха отбора в Косово

Сърбия поиска от ФИФА и УЕФА да изхвърлят Косово от всички турнири
10 окт 2019 13:04, Нели Христова
11
Цървена звезда остана на границата – не пуснаха отбора в Косово
Снимки: Reuters

С 24 часа бе отложен мачът между Цървена звезда и ФК Трепча за Купата на Сърбия, тъй като шампионите не бяха пуснати в Косовска Митровица, съобщават от агенция "Фокус".

Косовска Митровица е спорен регион. Тя е част от Косово, но в нея има голямо сръбско малцинство и се е самопровъзгласила за автономна област. Именно от там е ФК Трепча, който играе в четвъртото ниво на сръбския футбол.

От Прищина забраниха на Цървена звезда, ръководството и феновете му да влизат в Косовска Митровица и тимът бе спрян на границата.

Разбира се, напрежението между феновете и граничарите бе неизбежно. От двете страни на браздата имаше сериозно полицейско присъствие.

Треньорът на Звезда Владан Милоевич дори разпъна шал на съперника в знак на подкрепа към сръбско малцинство, а след това бе решено двубоят да се играе днес в Пазова.

Заради случилото се Сърбия поиска ФИФА и УЕФА да изхвърлят Косово от всички турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Значи, Косовска Митровица се е самопровъзгласила за автономна област! А на Косово, Буда и Мойсей разиграха независимостта на зарове. Има нещо дълбоко сбъркано е международната политика.
8
4
 
10
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Пореден шанс западноевропейци да демонстрират лицемерие като се намесят в проблем на източна Европа. Жалко само, че сме такива задни части и все чакаме някой да ниоправи.
7
1
 
14
 
! Отговори
Think преди 4 години
Че ние сме добре значи. С мача на Англия , заради расизъм англичаните напускат терена, 3 точки служебно за нас. Евентуално даже ги изхвърля от турнира. После гонят и Косово и анулират резултатите в групата , като дават служебни победи срещу Косово....И така групата ни от 5 отбора става на 3 и България е с 8 точки на 2ро място след Чехия.... И имаме шанс... ОПа забравих ... едва ли ще стане ... Все пак това не се решава от БФС и Кралев... Не сме от Ловеч и нямаме -(ТИРЕ).. Жалко.. Действителност!
6
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Сърбия,велики като Русия
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненормален свят! За какво са тия войни,разделяне на територии,безпричинна омраза и дискриминации?...Хомо сапиенс - няма що.
4
5
 
6
 
! Отговори
До 2,4 преди 4 години
Обаче вие верно скимтите и джафкате, че ви е отнето "свещеното" право да псувате обиждате и унижавате различните от вас. Свиквайте, светът не е ганьовистанската ви родина, че да ви остави на воля да разпространявате простащината си. България превзехте, стига ви. Опустошавайте на воля!
3
12
 
4
 
! Отговори
УЕФА преди 4 години
Дреме ни на шпека.Само няма да обиждате
2
5
 
59
 
! Отговори
Лицмери УЕФА преди 4 години
Как може в 21-ви век някаква насрана страница да не пуска официален футболен отбор на територията си ? Къде е УЕФА, ФИФА, МИФА, ама най-важното е някой *** от Ънглия да не бъде засегнат.Карай да върви.
1
37
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбе на върбе !